• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Полицаи блокираха движението на Орлов мост, 10 кръстовища в София и пътни артерии в страната (обновена)

Полицаи блокираха движението на Орлов мост, 10 кръстовища в София и пътни артерии в страната (обновена)

/КРОСС/ Служителите на реда блокираха движението по кръстовищeто пред Орлов мост и отказаха да пуснат дори автобусите и тролеите. Протестът им не е разрешен, а преговорите с ръководството на МВР не доведоха до резултат. По информация на „Хоризонт" протестът ще продължи до около 18.30 часа.

Въпреки опитите на ръководството на ведомството да преговаря със служителите, движението в района на столичната улица „Раковска" и кръстовището пред Софийския университет „Св. Климент Охридски" остава блокирано.

От свои източници „Хоризонт" научи, че недоволни служители на полицията са блокирали АМ „Тракия", проходите Шипка, Хаинбоаз и Маказа, както и някои областни дирекции на МВР.

По непотвърдена информация протестират и полицаите, които охраняват границата ни с Турция. Те възнамеряват да спуснат бариерите, което ще доведе до дълги опашки на граничните пунктове.

Полицаи от Габрово ще протестират утре, като блокират движението през прохода Шипка в 18 ч., каза за „Хоризонт" Николай Ников, председател на местната синдикална организация на служителите в МВР. Той уточни, че информацията за полицейски протести на прохода Шипка днес не е потвърдена.

В Хасково е блокиран централният бул. „България" и сградата на РУП. Протестиращите са излъчили контактна група, която води разговор с директора на ОД на МВР в града Ангел Цанков. На импровизиран митинг по-рано днес той прикани служителите да проявят разбиране с думите: „Всички искат, но държавата няма възможности". След 17.30 ч. протестът ще се премести на АМ „Марица" и движението към Турция ще бъде изцяло блокирано, уверяват служителите на реда.

Около 300 полицейски служители се събраха пред сградата на Министерството на финансите в София и блокираха столичната улица „Раковска" на кръстовището със „Славянска" към 15.30 ч. в знак на протест срещу предлаганото от правителството преструктуриране на бюджета за сигурност. Те заявиха, че протестът им не е организиран, а спонтанен, а поводът за него са готвените драстични намаления и премахване на бонуси към заплащането на заетите в сектора. 

По-късно част от полицаите се насочиха към кръстовището пред Ректората, за да разширят територията на протеста в столицата.

Полицаите очакват министъра на финансите или министъра на вътрешните работи, които по-рано проведоха среща с представители на синдикалните организации на служителите в МВР.

Полицаите нямат позволение за проявата си, коментира главният секретар на МВР Георги Костов, който дойде пред МФ. Той каза, че е говорил с премиера Бойко Борисов и повтори, че протестът не е разрешен. Георги Костов призова полицаите да спазват закона, при което беше освиркан от тях.

В същото време от синдиката на МВР заявиха, че са решили да позволят на членовете си да протестират в свободното си време както намерят за добре.

Утре темата за реформите в сектора ще бъде обсъдена при премиера Бойко Борисов с участието на министрите на финансите и на вътрешните работи, съобщи Костов, цитиран от „Фокус".

По-рано днес синдикалните организации към МВР не се договориха с финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова. Разговорът се наложи заради промени, прокарани в последния момент и без консултации от Министерството на финансите, с които се орязва заплащането и надбавките на заетите в сферата на сигурността.

Междувременно двамата министри дадоха съвместна пресконференция, на която обясниха, че с промените ще бъде преструктуриран бюджетът на ведомствата в сферата, за да може за материално осигуряване, бази, ремонти, купуване на нови коли и техника да отиват повече средства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Посерков

А защо ден СЛЕД изборите, бре, ченгета? Какво ви обещаха, че мълчахте досега като дупета? Защо не протестирахте като ОПЪВАХТЕ ЧАДЪР НАД КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ, А? Защо не протестирахте като ви пращаха срещу ОНЕЗИ, КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА МАЧКАТЕ В УГОДА НА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ, А? Защо не протестирате срещу КОРУМПЕТАТА СИ ШЕФОВЕ И ТЪПОУМНИТЕ СИ МИНИСТРИ И ГЛАВНИ СЕКРЕТАРИ, КОИТО ВИ КАРАТ ДА ИЗВЪРШВАТЕ БЕЗОБРАЗИЯ? Или кво ви пука, а, важното е да докретате до ранна пенсийка с 20 заплати накуп. Да ви имаме „каузата“! Ченгета ли се наричате? Даже не ставате и за милиционери, защото „честта“ ви е в кинтите и заради тях сте готови на ВСЯКАКВИ ПОРЪЧКИ.

03.11.2015 21:44:45

А на бас!

А НА БАС, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ УТРЕ ЩЕ СЕ НАДУПЯТ НА БОКО ТИКВАТА. ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ СРЕЩУ ИДИОТИТЕ СИ ШЕФОВЕ В МВР И В ПРАВИТЕЛСТВОТО, А ЗА КИНТИ! А на бас, че утре пак ще се състои последно действие в поредния протест на ченгетата, който пореден протест ще завърши с поредното надупване на лицето Бойко Методиев Борисов, който за пореден път ще излезе като Благодателя и ще потуши пишман „революциите“. Колко пъти досега сме ставали свидетели на свиването на знамената на ченгетата „протестиращи“? К’ви ченгета сте, бре? Що протестирате само за кинти и за ония прословути 20 заплатки, които си взимате накуп, докато се трайкате пред безумията и отвратителната корупция, ПЪПЛЕЩА ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА МВР НАДОЛУ? Що не протестирате против ИДИОТИТЕ СИ ШЕФОВЕ, НЯКОИ ОТ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДАЛИ НЯКОГА СА БИЛИ ТРЕЗВИ, а ДРУГИ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ?! Що не протестирате срещу правителството, чиито ваши шефове ви карат да вършите безобразия поръчкови, а? Щото не сте мъже. Затова. Щото ви интересуват само кинтите, да си ги доживеете мишкувайки и безропотно изпълнявайки онова, от което сами сте отвратени. Що не излезете пред камерите и не споделите онова, което говорите помежду си – че МВР и правителството е мафия? А на бас, че Боко Тиквата пак ще „ви оправи“. Аре, че само си губим времето с вас. И „революциите“ милиционерски.

03.11.2015 19:29:49

Анонимен

Гадни мръсници. Съсипахте всичко и армия и полиция и здравеопазване и образование само да се харесате на американците. Но се криете като хлебарки след ядрен удар. Вие сте нищо повече от едни национални предатели "господа управляващи". Жалки негодници. Цялото правителство на границата. Щели да си внасят полицаи от Англия изтърси преди малко един идиот по ТВ7. Ние си внесохме американски войници, да си внесем и "бобита".

03.11.2015 18:14:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.