• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Арестуваха Босия и Дончо Дудев

Арестуваха Босия и Дончо Дудев

/КРОСС/Николай Колев-Босия и Дончо Дудев бяха арестувани пред парламента тази сутрин. Двамата не се съобразиха с ограниченията, поставени пред протеста им.

Доматената фиеста пред парламента от миналата седмица беше с амбиция да продължи в по-широк формат. Според решението на общината обаче протестът не можеше да се проведе пред служебния вход на НС, а в градинката пред Софийския университет.

Това решение не се хареса на известните протестъри Николай Колев и Дончо Дудев.

„Полицията се опитва да ни спре да изразим гражданския си протест. Взеха ни личните карти, пишат протоколи", заяви пред Нова телевизия Дончо Дудев минути пред да бъде отведен.

„На идиотски заповеди няма да се подчиня", заяви Николай Колев. „Не замерям НС, замерям депутатите", добави той.

Двамата протестират заради КТБ, нередностите в сектор „Енергетика", избирането на Мая Манолова за омбудсман, закона за референдумите.

Първо Николай Колев беше качен в полицейския бус, а после и Дончо Дудев. Бяха им написани предупредителни протоколи, които те отказаха да подпишат. Малко по-късно Дудев замери депутат с домат, а след това двамата бяха отведени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прокуратурата отказа да разследва Босия за хвърляне на домати Софийска районно прокуратурата прекрати наказателното производство срещу поета-дисидент Николай Колев-Босия за хвърляне на домати срещу депутати. Това съобщи самият той за Фрог нюз. Днес Колев е получил писмо от държавното обвинение, в което се съобщава радостната за него новина. Така не само съдът, но и прокуратурата смятат, че Босия не върши никакво престъпление, като замеря народните представители с развален зеленчук. Преди дни председателят на НС Цецка Цачева поиска затвор за хора като Босия. В блога си беловласият мъж написа: Днес получих постановление за прекратяване на наказателно производство от страна на Софийска районна прокуратура във връзка със замерянето на депутати с развалени домати от моя страна и на Вихрен Михайлов на 02.09.2015 г. Понеже Цачева много се радваше, че има заведено дело срещу мен по чл. 325 ал. 1 от НК и доволно потриваше ръце, ще я разочаровам доста. Мераците и да не замерям с развалени домати нея и корумпираните и колеги няма да се състоят. Сега освен съдебните решения имам и постановление на прокуратурата, че това, което правя е легитимен граждански протест. Нейните ходове се изчерпиха и сега и остава да си подаде оставката и да напусне Народното събрание, за да се видим с нея в съда и да видим кой-кум, кой-сват и кой-на булката брат. Понеже не умея да качвам снимки в блога си ще ви кажа най-важните неща от постановлението. То носи №2424/2015 г. по описа на 01 РУ-СДВР и № 37722/2017 по описа на СРП. Подписано е от прокурор Д. Симеонова. "...След запознаване с така събраните доказателства и установяване но фактическата истина, намирам, че Николай Ганчев Колев и Вихрен Николаев Михайлов не са осъщекствили състав на престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал. 1 от НК. За да е налице този престъпен състав, деецът трябва да демонстрира с поведението си , че не се смята за обвързан от съществуващите социални норми, стои над тези норми и се отнася пренебрежително към тях, както и открито да демострира незачитане на цялостно установения ред. Извършеното от Колев и Михайлов деяние не изразява незачитане на обществения ред, нито води до неговото грубо нарушение, нито сочи неуважение към обществото, а се явява форма на протест срещу дейността на народните представители. Налице е несъставомерност на деянието, тъй като липсват обективните признаци на състава на престъпление по. чл. 325, аб. 1 от НК. Предвид изложеното и на основание чл. 199, чл. 357, ал. 1, г. 1, вр. чл. 24, ал. 1, т. 1 от НПК П О С Т А Н О В И Х: ПРЕКРАТЯВАМ наказателното производство по бързо производство 2424/2015...." Ще се превърна в кошмар за депутатите. Всяка сряда ще бъда пред Народното събрание и ще мятам срещу тях домати, зарече се той. Действията му са знак на протест срещу корупцията в министерство на транспорта, по-специално в ДАИ и срещу продажбата на шофьорски книжки. - цитат от блога на Николай Колев Босия

01.10.2015 13:38:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.