• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Крадци пребиха възрастни хора заради дърва за огрев

Крадци пребиха възрастни хора заради дърва за огрев

/КРОСС/ В сливенското село Шивачево крадци нанесоха побой на възрастно семейство, опитало се да защити собствеността си - купчина дърва за огрев. Жертвите са спасени от съседи, които се обадили на спешния телефон 112 и полицията, но мъжът - Михал Дуков, е бил с опасност за живота, има седем шева на главата, счупена ръка, множество синини. Съпругата му е била удряна в главата, съобщи Би Ти Ви.

Инцидентът е от нощта на 20 срещу 21 октомври и оттогава цялото село е настръхнало. Михал Дуков разказа, че малко след полунощ чул кучето си да лае, затова излязъл и погледнал през вратата. Видял двама мъже да товарят дървата му в каруца.

Дуков е ловец и има оръжие, но решил да не го взема, защото това води до последствия. Излязъл срещу крадците сам с тояга, а те започнали да хвърлят по него дървета от каруцата.

Първоначално мъжете избягали, а Дуков спрял коня им. Те обаче се върнали и му нанесли побой с 10-килогарамова част от пералня. Според съпругата му боят е продължил около 20 минути. Тя се събудила от виковете и също се намесила. Тогава била нападната от единия крадец. Събудили се и съседите, които извикали полицията и Спешна помощ.

Хората са възмутени от полицията, която обяснила, че пострадалият трябвало да потърси тях, вместо да се намесва. Те дошли половин час след обаждането, посочиха съседи на жертвите.

Крадците са задържани, първоначално за 24 часа, а впоследствие - за 72. Те са на 18 и 25 години, като вторият вече е лежал четири пъти в затвора. Днес от прокуратурата ще поискат постоянна мярка „задържане под стража".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ама защо да ги съдят,нали вече осъдиха Валери Симеонов!?!?!

25.10.2017 19:07:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.