• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Снежана Дукова: Как изнесоха парите от КТБ – с чували ли?

Снежана Дукова: Как изнесоха парите от КТБ – с чували ли?

/КРОСС/ Управителят на БНБ Иван Искров е неискрен и се държи нагло в комисията, която разглежда случилото се в КТБ, каза депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова в интервю за BTV.

„Задаваме много въпроси и очакваме ясни отговори - защо подуправител на БНБ е изтеглил парите си от КТБ два дни преди да затворят банката? Това не е нормално", посочи Дукова.

В комисията се усеща конструктивен дух, защото всички искаме да разберем какво се случи с КТБ. По време на двете заседания на комисията за КТБ Петър Чобанов си записваше подробно без да отговаря на въпроси - вероятно, за да се подготви, отбеляза тя.

Защо г-н Борисов и г-н Василев са се срещали през лятото? Има връзка между тази среща и казуса „КТБ", посочи депутатът от БСП Филип Попов. Депутатът от опозицията е категоричен, че комисията трябва да изслуша премиера Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Защо Чобанов да бъде викан, а Борисов - не, попита Попов.
БНБ също дължи много отговори. Как така националната банка нищо не забеляза няколко години, а одиторите за 10 дни откриха липсващи досиета? Кой не си е свършил работата", попита Попов.

Дукова е против замесването на премиера в този скандал. Според нея „изключително наглото поведение" на Иван Искров няма да даде отговори на въпросите. Атаката е била комплексна - и отвътре и отвън. Не се дават конкретни отговори, а разкриването на истината се вменява на прокуратурата, отбеляза Дукова. 

Вчера финансовият министър в кабинета Орешарски Петър Чобанов каза, че атаката срещу КТБ е дошла отвътре.

Следващото заседание на комисията за КТБ ще бъде закрито, защото ще участват служители на ДАНС, както и представители на Банковия надзор, съобщи Дукова.

А как изнесоха парите от КТБ - с чували ли? Защо Искров обяви, че са можели да отворят банката още юни, но политиците са ги спрели. Предложихме на г-н Искров да си подаде оставката. Той каза да му направим подарък за рождения ден, но защо си мисли, че няма достоен човек, който да го смени. На него му остава много малко време, отбеляза Снежана Дукова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Работила с нея

Отвратителна,непочтена и крадлива,но хитра като лисица!Такова нагло,лъжливо и нахално същество се ражда един път на 100годин.

02.02.2022 15:30:32

Работила с нея

Отвратителна,непочтена и крадлива,но хитра като лисица!Такова нагло,лъжливо и нахално същество се ражда един път на 100годин.

02.02.2022 15:30:30

Анонимен

A този някой,който трябва да го смени,да е от нашата партия и задължително с уредена диплома с каквато са повечето от нашите протежета.

24.04.2015 10:03:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.