• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Обвиняват собственика на "Дунарит" Емилиян Гебрев в пране на пари

Обвиняват собственика на "Дунарит" Емилиян Гебрев в пране на пари

/КРОСС/ Обвинение организиране на престъпна група за пране на пари ми беше връчено на 3 август 2017 година. Според него в нея съм участвал аз, тогавашния изпълнителен директор на „Дунарит", тогавашния председател на борда на „Дунарит" Киров, аз, след което добавиха към тази група и сина ми, който беше от три дни във фирмата. Това каза бизнесменът и собственик на „Дунарит" Емилиян Гебрев в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Той добави, че от тогава никой не го е викал по тази тема.

Според бизнесмена всеки си говори каквото си иска, за жалост. Всички пари постъпващи във фирмата ми са от министерствата на отбраната на съответните чужди държави, с които ние имаме директни договори или с основния държавен посредник. Това означава, че след като ние перем пари, тогава основният държавен посредник се скъсва да пере пари и министерствата на отбраната имат незаконни пари. Това е несериозно в каквото и да е отношение, защото в нашите сметки няма нито един цент, който да не е след съответното разрешение на съответната българска експортна комисия, която контролира този бизнес, заяви Емилия Гебрев.

Обвинението срещу мен и фирмата ми конкретно е за пране на пари, но то е със съвсем друга цел. Това е следващ удар към фирмата и е форма и начин за спиране й, смята бизнесменът. След като съдът е одобрил нов борд на „Дунарит", няма място за разсъждения. Този борд работи повече от една година. Емилиян Гебрев допълни, че няма никакви отношения с бившия собственик на КТБ Цветан Василев.

До 2016 година не съм ползвал никакъв адвокат. Когато пристъпихме към придобиване на „Дунарит", се водеха над 70 дела и затова ние започнахме работа с адвокатското бюро, което е водело делата и впоследствие останахме с него, коментира още Емилиян Гебрев. Той допълни, че всяка година финансовите резултати на „Дунарит" се качват в Търговския регистър.

Бизнесменът потвърди, че към този момент компанията работи под негово ръководство. За мен е важно дружеството да работи. Една стотинка не е отишла от това дружество накъдето й да е било. Това се знае от прокуратурата и НАП.. Прокуратурата е търсила книгата на акционерите, акциите и електроните подписи на изпълнителния директор на „Дунарит" и на адвоката. С него за един час можеш да източиш от дружеството всички сметки. Може да се промени и собствеността на фирмата. Тези електронни подписи не са нужни на никой, освен за такова действие, смята още Емилиян Гебрев.

През 2015 година ме поканиха да помогна на „Дунарит" г-н Бабански, който е бил представител на мажоритарният собственик. Цветан Василев никога не би пожелал аз да бъда собственик. Той беше човекът, който ми пречеше да придобия ВМЗ „Сопот". Аз съм твърда глава, на никого не се подчинявам, допълни още Гебрев.

Бизнесменът заяви, че е имало опит за физическото му отстраняване. Става дума за семейството, синът ми и мой служител, допълни той. Втората атака бе юридическата атака, с която се целеше да бъда изхвърлен от фирмата. Тогава синът ми стана управител за три дни. И него веднага го обвиниха. Те обвиняват без каквото и да имат. След това тръгна икономически удар по наши договори. И този рейд не успя. След това почна друга атака-административна-МВР, НАП.

Към този момент има твърда, последователна, добре организирана и целенасочена атака персонално срещу мен, заяви още бизнесменът. С който съм говорил, всеки казва, че всичко е разпоредено. Явно така е организирана държавата, че трябва да се обадя на премиера. Ние дадохме 6 млн., но къде са отишли парите, не зная, заяви още бизнесменът. Той допълни, че целият му живот е минал в оръжейния бизнес и не смята да се отказва да работи в него.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.