• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Мъж уби с нож четирима души в САЩ

Мъж уби с нож четирима души в САЩ

/КРОСС/ Полицията в Калифорния задържа мъж след като убил с нож четирима души и ранил други двама. Полицията съобщи, че насилието не е целенасочено, а единственият известен досега мотив на нападението, продължило 2 часа, е „грабеж, омраза, убийство".

„Знаем, че този човек е бил изпълнен с гняв и е наранил много хора", съобщи представител на полицията. До момента властите не са съобщили името на заподозрения, за когото се знае, че е на 33 години, съобщава БГНЕС.

Атаката идва само дни след като страната беше разтърсена от две масови стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо при които загинаха 31 души.

Хората били наръгани на няколко отделни места в Гардън Гроув и съседния град Санта Ана, на около 55 км югоизточно от Лос Анжелис. Заподозреният бил въоръжен с два много големи ножа, тип мачете и бил изключително брутален докато нападал хората.

Жертвите са двама души в апартамент, охранител и още един човек в ресторант. Първоначално полицията получила обаждане от двама души, които съобщили, че жилището им е обрано. Минути по-късно последвало друго обаждане за обир в пекарна в Гардън Гроув. От пекарната, заподозреният се върнал в жилищния комплекс, където се намира апартамента му и наръгал с нож двама души. Малко след това нападателят отишъл на бензиностанция и се сбил с клиент, наливащ си гориво, като счупил носа му.

Полицаите проследили колата на заподозрения до паркинг на универсален магазин в Санта Ана. Минути след като автомобилът му бил открит от служителите на реда, 33-годишният излязъл от магазина с много голям нож и пистолет, което отнел от охранител. Преди да бъде арестуван, полицаите получили сигнал, че заподозреният е убил и друг човек - служител на близък ресторант. Оказало се, че е извършил още два обира и ранил двама души, чието състояние е стабилно.

Властите уточниха, че престъпленията нямат нищо общо с расова омраза, а заподозреният и по-голяма част от жертвите са от латиноамерикански произход.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.