• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Над 200 души са разпитани за нападението над журналиста от БНТ

Над 200 души са разпитани за нападението над журналиста от БНТ

/КРОСС/ Над 200 души са разпитани за побоя над журналиста Иво Никодимов от БНТ в Борисовата градина.

Водещият на сутрешния блок на националната телевизия беше нападнат от трима души във вторник следобед. В тази връзка само за една нощ от полицията полицията е проверила 200 лица, които са в контингента на заподозрени, определен от показанията на пострадалия Иво Никодимов, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той добави, че подобен вид престъпления без видим мотив са най-трудни за разкриване. Той се обяви против „популистки мерки" като това да разположи ненужно много полицаи в тази част на Борисовата градина, въпреки че след снощната среща в МВР стана ясно, че засилено присъствие на служители на ред в парка в действителност ще има.

„Имаме профил на извършителите - определен по начина на действие и мотива. Предстои много работа да прегледаме различни видео записи", коментира Маринов пред БНТ.Самият Иво Никодимов смята, че нападението срещу него е било от хулигански подбуди, а не целенасочено. Така журналистът от БНТ, който във вторник следобед бе бит от трима души в Борисовата градина, потвърди и основната версия на полицията.
„Най-вероятно става дума за хулиганско деяние, а не за планирано действие, защото това не е обичайният му маршрут", обяви Никодимов в сутрешния блок на БНТ, който този път нямаше възможност да води.

Журналистът описа нападателите си като млади, стройни момчета на видима възраст около 20 години, които приличат на членове на футболни агитки. Той повтори, че нападателите не са поискали нищо от него и не са се опитали да го ограбят, като уточни, че са го налагали двама души.

„Нападнаха ме две момчета с юмруци. На всички въпроси защо, те отговаряха с юмруци. Един човек ми се притече на помощ и тогава са се оттеглили. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Нищо не поискаха от мен - може би не им е стигнало времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят", коментира Никодимов.

Той обяви, че се чувства добре и че днес му предстои операция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А ако беше обикновен човек, щеше ли да действа така родната полиция?

26.07.2017 11:46:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.