• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Експерт: Изчезналият през март малайзийски боинг може да е свален от американски военни

Експерт: Изчезналият през март малайзийски боинг може да е свален от американски военни

/КРОСС/ Изчезналият през месец март пътнически самолет на Malaysia Airlines може да е бил свален от американските военни от опасение, че лайнерът е отвлечен и може да бъде използван за атентат. Това смята Марк Дюгейн, бивш шеф на друг авиопревозвач.
Пътническият самолет Boeing 777, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин с 227 пътници и 12-членен екипажа на борда, изчезна от радарите в нощта на 8 март.
В свое изследване, публикувано в Paris Match, Дюгейн, позовавайки се на данни на местните жители, показва, че боингът се е разбил в близост до британския остров Диего Гарсия в Индийския океан, където има американска военната база.
"Видях как огромен самолет прелита над нас на ниска височина. Той се обърна на югозапад и продължи да лети на същата височина. Видях червени и сини ивици на бял фон (цветовете на Malaysia Airlines)", казва френският изследовател, цитирайки думите на рибар от атола Кудахувадху (Kudahuvadhoo)в Малдивите.
Думите и на други очевидци за събитията от 8 март потвърждават теорията, че самолетът се е разбил в района на Диего Гарсия, но властите отказват да приемат тези твърдения.
Според Дюгейн, военните биха могли да свалят въздухоплавателно средство, което се приближава към острова, с аргумента, че то е заловено от похитители, които планират атака, подобна на атентатите от 11 септември 2001 г. в Съединените щати. При това екипажът и пътниците най-вероятно са били убити много преди приближаването на острова и самолетът е летял на автопилот. В подкрепа на това твърдение е откритият край бреговете на Малдивските острови предмет, наподобяващ пожарогасител от изчезналия боинг. Снимката на тази находка е иззета от военните, но експертите са били в състояние да направят предварително заключение относно естеството на обекта, добавя Дюгейн.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.