• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Знаменитият Рой Айерс идва у нас в компанията на трима виртуозни музиканти

Знаменитият Рой Айерс идва у нас в компанията на  трима виртуозни музиканти

/КРОСС/ Промоционалните билети за концерта на 12-и ноември вече са изчерпани

Вторият понеделник на ноември обещава да се превърне в незабравимо преживяване за всички меломани, запалени по джаз, фънк и соул звученето. Легендарният вибрафонист Рой Айерс идва у нас за първи път за една вечер, заредена с неугасващата му творческа енергия. В пламенното му пътешествие през стиловете ще се включат трима изключителни музиканти, които ще го подкрепят на сцената на Sofia Live Club с виртуозните си умения на бас китара, клавишни и барабани.

Промоционалните билети за концерта на 12-и ноември вече са изчерпани, все още са наличнни стандартни, на цена от 40 лв. Един от най-семплираните изпълнители в историята на музиката, „кръстникът на нео соула" Рой Айерс идва у нас по покана на Reel Feel и Sofia Live Club, които отбелязват осем години успешни съвместни събития.

Бруклинският басист Trevor Allen е първият, избран от Рой да се включи в тази специална вечер. 9-членната банда, с която Trevor свири всеки вторник в емблематичното за Манхатън Café Wha?, е една от ключовите в Ню Йорк за жива музика в стиловете фънк, соул и арендби. Клубът е познат на ценителите от десетилетия, a редица знаменити имена са започнали кариерата си именно оттам, включително такива като Bob Dylan, Jimi Hendrix, Kool & The Gang и Joan Rivers.

Работата на Allen го свързва с носителя на Грами Freddie Jackson и соул дивата Angela Jackson, благодарение на което бързо открива, че арендби, фънкът, соулът и блусът са втората му природа. Хоризонтът му се разширява още благодарение на турнето му в Канада с певец от Западна Африка. В успешното шоу A Soulful Night Of Keys пък си партнира с три поколения изключителни джаз пианисти - Mark Adams, Lonnie Liston Smith и Brian Jackson. Сред ценните му качества като басист са интересът към разнообразните структури и умението да усеща колегите си на сцената.

Зад клавишните на 12-и ноември ще застане Everett Freeman Jr., обявен за млада надежда и наследник на Jay McShann още при следването си в консерваторията в Канзас. Носител е на Грами за продукцията на „Begging the Shadows", изявява се успешно и като музикален директор в изключително успешното шоу „Paul Robeson". Everett има зад гърба си турне с Oleta Adams, свирил е и на най-големите джаз фестивали в Щатите и извън тях, включително и North Sea Jazz Festival. Освен съвременен и джаз пианист, той е и талантлив арендби певец.

На барабаните в пътешествието през едни от най-емблематичните парчета от необятната музикална кариера на Рой Айерс, сред които Everybody Loves The Sunshine, Daylight, We Live In Brooklyn Baby, ще се включи Christopher De Carmine от Куинс, Ню Йорк. Кариерата му стартира още от 10-годишна възраст, когато талантът му, наследен и по майчина, и по бащина линия, се концентрира в пеенето и записите с най-големите госпел хорове. В гимназията се научава да свири на барабани и се насочва и към арендби, хип-хоп и джаз. В последните години дава уроци по барабани в Китай, а сред интересните факти от кариерата му се нарежда изявата му пред Бил Клинтън.

Ветеран във всевъзможни жанрове и течения, пионер на джаз фънка, кръстник на нео соула, ключова фигура в ейсид джаза, изключително виртуозен вибрафонист, вокалист, талантлив композитор и продуцент - Рой Айерс е всичко това, както и един от най-семплираните артисти за последните десетилетия. Творчеството му е повлияло пряко редица музиканти от най-разнообразни стилове и е ползвано неколкократно от имена като Guru, Mary J Blige, A Tribe Called Quest, Erykah Badu, 50 Cent, Tupac, Ice Cube, The Roots, Jill Scott, Jamiroquai и много други.

Първото гостуване на Рой Айерс у нас ще е на 12-и ноември в Sofia Live Club. Стандартните билети на цена от 40 лв. все още са достъпни в OMV и мрежата на Eventim. Началото е предвидено за 21:00 ч., а вратите отварят в 20:00 ч. Ако капацитетът на клуба не е запълнен максимално, билетите на входа ще са на цена 50 лв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.