• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Започва джаз фестивалът в Банско

Започва джаз фестивалът в Банско

/КРОСС/ Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е на централния градски площад „Никола Вапцаров". Планинският ни курорт вече е пълнен с гости в очакване на откриването.

Тази година фестивалът е посветен на фънка. „Не само в джаза, а изобщо в музиката това е фундаментално важен жанр. Нашият фестивал събира три поколения публика и искаме да покажем на младите колко качествена е тази музика", споделя директорът и създател на най-голямото джаз събитие у нас, д-р Емил Илиев.

По традиция фестивалът ще открият Камелия Тодорова и Васил Петров заедно с Биг бенд Благоевград, а кулминацията на първата вечер е легендата Мейсио Паркър.

Британският саксофонист Рей Джелато се завръща на сцената на „Банско джаз фест" заедно със своята група „Гигантите", която ще отбележи 25 годишния си юбилей с нов албум. Концертът е в четвъртък, 8 август.

Почитателите на джаза от България и чужбина вече са запълнили хотелската база в града като повечето от заявените почивки са петдневни. Механите в Банско също са готови за посрещнат гостите с местни специалитети и традиционна обстановка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Радостно е да прочетеш такива коментари, защото явно има още нормални хора! Иначе чалга, братя и сестри, чалга и опростачаване отвсякъде...

06.08.2019 16:56:31

Анонимен

Стойностно събитие, трябва да благодарим на д-р Илиев

06.08.2019 15:47:02

Стефан

Джаз през лятото в Банско и на фона на Пирин планина!

06.08.2019 14:51:57

Анонимен

Ще бъде уникално, сигурна съм, както е всяка година в Банско. Бих искала джаз феста да се провежда повече от веднъж годишно в Банско, за да може по-често да слушаме качествена музика.

06.08.2019 13:39:31

Вальо

Нямам търпение, отдавна го чакам това събитие. Най-якото за лятото! Страхотна музика за без пари, световни имена, бг звезди...какво повече да иска човек

06.08.2019 12:12:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.