• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Легендата Джералдин Чаплин специален гост на 24-тия София Филм Фест

Легендата Джералдин Чаплин специален гост на 24-тия София Филм Фест

/КРОСС/ Джералдин Чаплин е първата дъщеря на Чарлз Чаплин и Уна О"Нийл и внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О"Нийл. Родена е в Санта Моника през 1944 година. Голяма част от детските си години прекарва в швейцарски пансион. Първоначалната амбиция на Джералдин е да стане професионална балерина. Тя решава да напусне колежа и да учи в Кралската балетна академия в Лондон, където е приета през 1961 година.

Тя танцува професионално в продължение на една година в Париж, където я открива Дейвид Лийн и я кани да участва в "Доктор Живаго" (1965).По време на 12-годишната си връзка с режисьора Карлос Саура, Джералдин Чаплин се снима в едни от най-успешните си филми, между които "Ментовка с лед" (1967), "Ана и вълците" (1973), "Елиса, живот мой" (1977). "Да отгледаш гарвани" (1976) е филмът, който й донася световна слава. Джералдин Чаплин има две деца, Шейн и Уна. Днес актрисата живее в Маями, но често посещава Испания и Швейцария.В програмата на 24-тия София Филм Фест са включени няколко филма с участието на Джералдин Чаплин, между които шедьовърът "Ментовка с лед" (1967) на Карлос Саура, любимият от по-новите филми за актрисата "Котва и надежда" (2017) на режисьора Карлос Маркис-Маркет, в който Джералдин играе с дъщеря си Уна, и филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император" (копродукция на Белгия, Холандия, Хърватия и България), където актрисата, подобно баща си във "Великият диктатор", изиграва две съвсем противоположни роли.
Визитата на Джералдин Чаплин на София Филм Фест е подкрепена от институт "Сервантес" и Посолството на Испания.

Легендарната актриса създава най-забележителните си филмови образи именно в испанското кино, снимайки се в най-добрите испански кинотворби - точно те се открояват най-ярко в паметта на няколко поколения зрители.
Официалното откриване на 24-тия София Филм Фест е на 12 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 20 март.

Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до края на март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи и други събития, ще подготви публиката с очакване за фестивала от 2 март.

Ще бъдат представени повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.