• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

САЩ пуснали джихадистите да избягат от Ракка заедно с оръжията си

САЩ пуснали джихадистите да избягат от Ракка заедно с оръжията си

/КРОСС/ Стотици джихадисти от Ислямска държава са били оставени да избягат необезпокоявани от град Ракка. Това станало със съдействието на водената от САЩ коалиция, разкрива разследване на ББС. Според телевизията е имало тайно споразумение между коалицията и джихадистите.

Според информацията, конвой от камиони и автомобили е извел от града около 4000 джихадисти, жени и деца. Конвоят е бил с дължина 6-7 километра и е включвал почти 50 камиона, 13 автобуса и повече от 100 автомобила на ДАЕШ. Евакуацията е станала в средата на октомври. Британската медия е разпитала шофьори и други лица от конвоя.

Въпреки че в споразумението било заложено само да си вземат личните оръжия, джихадистите взели всичко възможно. Десет камиона са били натоварени с оръжия и муниции.

Сирийските демократични сили са били замесени в сделката. Не е било позволено на чужденците да напуснат града живи, но шофьори в конвоя твърдят, че е имало и чуждестранни джихадисти, включително от Франция, Турция, Азербайджан, Пакистан, Йемен, Саудитска Арабия, Китай, Тунис и Египет.

По време на разследването на ББС коалицията е признала, че е имала роля в споразумението. На преговорите е имало западни представители, но те не са взели "активна роля" по време на разговорите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Дрън-дрън-споразумение- това са добре подготвени кадри за многократна употреба, за осигуряване на благоприятна бъдеща бизнес среда на световната банкова олигархия.

15.11.2017 08:22:18

Анонимен

Бахти лицемерните краварофашисти!

14.11.2017 17:02:54

Анонимен

https://russian.rt.com/world/news/449341-minoborony-ig-ssha-podderzhka

14.11.2017 12:17:30

Анонимен

Ето защо Мей така е разсърдена на Русия, че се намесила някъде си по света, че и Англия се намесила! Цитат: "Сирийските демократични сили са били замесени в сделката. Не е било позволено на чужденците да напуснат града живи, но шофьори в конвоя твърдят, че е имало и чуждестранни джихадисти, включително от Франция, Турция, Азербайджан, Пакистан, Йемен, Саудитска Арабия, Китай, Тунис и Египет. По време на разследването на ББС коалицията е признала, че е имала роля в споразумението. На преговорите е имало западни представители, но те не са взели "активна роля" по време на разговорите." Особено това последното изречение е УМОПОМРАЧИТЕЛНО по съдържание! Значи имало "преговори", значи на тях "присъствали западни представители" (не руски, а западни представители), ама те не "били се намесили" т. е. те седяли от страни и люпели семки хей така да се не намесят! Много е важно това "че не се намесили"! А само преди седмица някакъе си министър английски беше рекъл, че джихадистите от други държави трябва да се убиват още там на терен! Не се чудете защо Мей е обхваната от такава непримирима злоба срещу Русия, защото кирливите им ризи на западната коалиция излязоха на лице!

14.11.2017 12:13:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.