• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Творци от цял свят се събират на най-големия фестивал за изкуства - Edinburgh Festival Fringe

Творци от цял свят се събират на най-големия фестивал за изкуства - Edinburgh Festival Fringe

/КРОСС/ Докато Великобритания е разтърсена от промени, столицата на Шотландия има удоволствието да ни представи едно събитие, което вълнува любители и посветени на изкуството от цял свят - Edinburgh Festival Fringe . Преживяването обещава да бъде незабравимо, а публиката - очарована, пише lovetheater.bg.

Edinburgh Festival Fringe се провежда всеки август месец в сърцето на британската провинция. Какво по-интересно от цял месец, посветен на висшата сила на изкуството?

Тази година събитието е между 5-ти и 29-ти август, като всички любители, пристигнали по този повод, ще могат да се насладят на най-разнообразната програма, организирана до този момент. Планирани са над 100 събития, предлагащи на участниците широка гама от възможности за професионално развитие - прекрасен повод да помислиш за бъдещето си, докато се наслаждаваш на хобито си.

Във фестивала ще вземат участие представители от 48 страни, общо с над 50 000 изпълнения в разнообразни сфери на изкуството - кабаре и вариете, театър, психологически театър, цирк, мюзикъли, опери, танци, представления за деца, изложби и др., а пространствата за улични шоута са истинска атракция, която оживява града. Накратко - три седмици в Шотландия олицетворяват всичко, което трябва да знаем за световното изкуство и което ще се постараем да отразим за нашите читатели.

Edinburgh Festival Fringe безспорно е един прекрасен завършек на лятото и място, където да се потопим в наслада и заредим с енергия за предстоящата година. Историята на фестивала започва през 1947 г., когато осем театрални трупи пристигат неканени в града по време на Edinburgh International Festival, за да обогатят европейския културен живот в навечерието на Втората световна война. Тяхното изпълнение, което не било част от програмата на Международния фестивал, не било спряно. От година на година все повече артисти започнали да следват техния пример и в отговор на този успех през 1958 г. фестивалът Fringe е официално създаден.

Към днешна дата едномесечното събитие продължава да осигурява подкрепа на всички невероятни артисти - от помощ за избора на място, съобщение до пресата и съвети за турнета до свободен достъп до репетиционно пространство и осъществяване на събития и дейности за професионално развитие. Насърчаването на този уникален фестивал е богатство за целия свят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.