• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Политолози: Свидетели сме на акция по спасяване на едно неспасяемо НС

Политолози: Свидетели сме на акция по спасяване на едно неспасяемо НС

/КРОСС/ Свидетели сме на едно доста странно и неловко усилие, на акция по спасяване на едно неспасяемо НС. Това коментира в интервю за БНР политологът Борис Попиванов.

В тази ситуация, която в момента наблюдаваме, имаме удивителен консенсус между всички парламентарно-представени сили, че никой от тях не иска власт, никой от тях по никакъв начин не проявява никакви апетити към каквото и да било и заедно с това всички панически се опитват да удължат живота на този парламент, който по волята на най-голямата партия, ГЕРБ, беше обявен за приключил още през втория тур на парламентарните избори, т.е. свидетели сме на едно доста странно и неловко усилие, на акция по спасяване на едно неспасяемо НС.

Какъвто и да е резултатът от това, усещането за нещо дълбоко пошло, нередно и смешно ще продължава да съпътства всичките тези действия.

Всички обявиха някакви свои приоритети, които по никакъв начин не съвпадат с приоритетите на другите политически сили, нещо повече - разминават се.

Всяка от партиите, заподозряна в желание да прави правителство, като: ГЕРБ, ПФ и РБ, твърдят, че не приемат голяма част от приоритетите на другите.

Не може да се намери една точка, едно предложение, една идея, която да обединява кандидатите за участие в следващо правителство в това НС, освен очевидното по някакви причини желание да се продължи агонията на този парламент, заяви Попиванов.

При провеждането на предсрочни парламентарни избори след тези процеси, които се случват в т.нар. автентична българска десница, участието на РБ в този му вид би било меко казано проблематично и в този смисъл РБ прави всичко, за да удължи това НС, защото по този начин удължава собствения си живот, подчерта Димитър Ганев.

Това е практически невъзможно по няколко причини. Става дума за партия или субект, т.е. коалиция от партии, който субект притежава 5% от народните представители в сегашното НС. 5% искат да направят мнозинство със свои министри, явно ГЕРБ няма да участва в това, но доколкото разбирам ГЕРБ също са разделени в това отношение, да не говорим, че в момента протичат преговори между РБ и ГЕРБ. Те трябва да седнат и с другите парламентарни сили и да говорят, за да съберат мнозинство. В момента само ставаме свидетели на една интрига между ГЕРБ и РБ, коментира Ганев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не знам какво правителство ще скалъпят тези събрани от сто партии "риформатори", но поне ако стане, ще избегнем трети служебен кабинет на Плевнелиев! Защото предишните му две бяха за "Гинес" по нанесени вреди на държавата.

19.12.2016 18:47:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.