• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Валери Симеонов призова за тройна коалиция БСП, ГЕРБ и "Обединени патриоти"

Валери Симеонов призова за тройна коалиция БСП, ГЕРБ и "Обединени патриоти"

/КРОСС/ „Трябва да се влезе в преговори и да се види кое е различното между ГЕРБ и БСП, кое би могло да бъде коригирано, съответно да се намери общото между програмите, защото все пак всички сме български партии. Всички ние издигаме като главна цел просперитета и успеха на държавата". Това обяви лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" Валери Симеонов пред „Фокус".

„Мисля, че няма такива непреодолими пречки в програмите. Трябва да се започне незабавна работа по съгласуването на програмите и да се излезе с едно общо правителство, което да гарантира омиротворяването на страната. Никой няма нужда от един парламент, който едва ще крепи мнозинство с 2-3 гласа. Не дай си Боже някой да се разболее и този парламент да работи под обсадата на силна опозиция, която ще остане недоволна, че не е влязла в управлението. Никой няма нужда от това. Този филм вече сме го гледали

Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите - ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на хората. Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии. Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 души“, обяви Симеонов.

Именно това е бройката депутати, която биха събрали БСП, ГЕРБ и "Обединените патриоти" заедно. Според Симеонов действително едно програмно правителство с внушително мнозинство на трите парламентарни групи е най-доброто решение за България.

Попитан дали мажоритарният вот може да се окаже проблем при формирането на новия кабинет, той отговори, че всичко би могло да се окаже проблем. Според него за тази цел трябва да се седне на масата на преговорите и да се поставят програмите на отделните партии.

„В предизборната кампания забелязахме, че много се сближиха и трябва да се започнат незабавни разговори по отношение на това кои са приоритетите на държавата и в какви срокове могат да бъдат реализирани. Чак след това може да се говори за кадровия подбор и назначаване на конкретни фигури", добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако питат началниците от ЕС, те ще посъветват ББ да даде по 3 процента от гласовете на патриотите на партийките от РБ и те да излъчат 9 министъра, защото така ще е по-европейско.

30.03.2017 10:35:35

Анонимен

Ако питат началниците от ЕС, те ще посъветват ББ да даде по 3 процента от гласовете на патриотите на партийките от РБ и те да излъчат 9 министъра, защото така ще е по-европейско.

30.03.2017 10:35:29

Анонимен

Орел,рак и щука....

29.03.2017 09:32:17

Анонимен

И ти за какво ще им трябваш на ГЕРБ и на БСП тогава. За акъл.

28.03.2017 21:01:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.