• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Представиха книги за деца и възрастни за Свети Ефрем Нови

Представиха книги за деца и възрастни за Свети Ефрем Нови

/КРОСС/ В Софийска митрополия бяха представени премиерно книгите за свети Ефрем Нови "Свети вмчк и чудотворец Ефрем Нови" и детската "Светецът светкавица".

Самият свети Ефрем е наричан светлавица, заради бързите чудеса, котио върши на нуждаещите се, обяви пред публиката авторът на двете четива Ангел Бончев. Над 150 човека проследиха интерактивното представяне на книгите чрез включвания на гръцки митрополити и църковни певци.

Едно от чудесата в книгата беше пред "Свети вмчк и чудотворец Ефрем Нови" предизвика емоция в събралите се зрители. Емоционалният разказ на жена, която е загубила детето си, което е било в утробата й и с помощта на свети Ефрем се е съживило въодушеви всички в митрополитската зала.

Част от присъстващите се просълзиха от чутия разказ на Ревека Клисиархи за възкръсването на чедото й вътре в нея. Белоградчишкият епископ Поликарп уважи събитието, както и множество духовници от епархията.

Особено внимание бе обърнато на детската книга "Светецът светкавица". В книгата се засяга въпросът за пътищата в живота и кой от тях да изберем. С историята на непослушния Николай и перипетиите, в които се впуска той започва книгата, но запознанството му със свети Ефрем Нови и помощта, която му оказва чудотворецът от Неа Макри преобръщат сърцето на подрастващия младеж. „Светецът светкавица" е в жанр художествена документалистика, а илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.