• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Египет и Франция ще подпишат важни военни и икономически сделки

Египет и Франция ще подпишат важни военни и икономически сделки

/КРОСС/ Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси в събота ще присъства на церемония по подписването на важни сделки между Египет и Франция, според изявление на президентския офис, разпространено днес.

Френският министър-председател Манюел Валс и министърът на отбраната Жан-Ив ле Дриан ще пристигнат в Кайро, за да подпишат пакет от икономически и отбранителни споразумения, потвърдиха от френското посолство в столицата в сряда, пише The Cairo Post.

По време на своята визита Валс ще посети и новата главна квартира на френския лицей в Хелиополис.

И двете страни са в преговори от 1 октомври по сделка за закупуването на „известен брой хеликоптери NH90", разкри в понеделник американското списание AIN Online, като добави, че новата сделка може да бъде финансирана от Саудитска Арабия.

Двустранните отношения, особено военни, между двете страни се усилват, докато трае мандатът на Ал Сиси. На 23 септември френското правителство обяви, че Египет ще купи бойните кораби Mistral - втората най-голяма сделка между двете страни. През юни, египетското МО подписа сделка с френската компания Segma за доставката на ракети въздух-земя AASM Hammer за ВВС на страната. Египет ще купи и четири военноморски корвети от Франция за 1 млрд. евро, разкри анонимен френски чиновник пред AFP на 26 юли. Четирите съда, най-напредналата военноморска технология на Франция, трябва да пристигнат по разписание в Египет до 2019 г., като първата корвета трябва да бъде доставена до 2017 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.