• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Правителството отпусна 400 хиляди лева за експертиза по процеса КТБ

Правителството отпусна 400 хиляди лева за експертиза по процеса КТБ

/КРОСС/Кабинетът предостави 400 хиляди лева, с които ще бъде платена съдебно-счетоводната експертиза по делото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ).

В съобщение на правителствената пресслужба се посочва, че допълнителните разходи по бюджета за съдебната власт се предоставят за назначаването от Прокуратурата на Република България на комплексна съдебно-счетоводна експертиза по досъдебно производство №92/2014 година. Това е делото за източването на 206 млн. лв. от КТБ, по която е назначена международна експертиза.

През юни, една година след започването на разследването, главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че по делото ще бъде назначена международна счетоводна експертиза. Тя трябва да установи какво е било състоянието на банката, като обект на проверката са и одитните доклади.

Тогава главният прокурор не съобщи от кои компании ще бъдат привлечените експерти, но уточни, че е възможно те да бъдат от "Аликс Партнърс Сървисис Юкей". Това е международната компания, която Фондът за гарантиране на влоговете избра да разследва фалита на КТБ.

По делото за източването на КТБ първоначално бяха обвинени главната касиерка Маргарита Петрова, главната счетоводителка Мария Димова, заместник главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова, изпълнителният директор на банката Орлин Русев. Впоследствие под отговорност бяха привлечени и отстраненият подуправител на БНБ Цветан Гунев и предишният шеф на "Банков наздор" в БНБ Румен Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.