• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Комикс на ДАЗД ще помага на децата да се предпазват от въвличане в сексуална експлоатация и трафик

Комикс на ДАЗД ще помага на децата да се предпазват от въвличане в сексуална експлоатация и трафик

/КРОСС/Комикс, посветен на сексуалната експлоатация и трафика на деца, подготви Държавната агенция за закрила на детето. Повод за създаването му е първият Международен ден за закрила на децата срещу сексуална експлоатация и сексуално насилие /18 ноември/.

Комиксът ще бъде разпространен до всички училища в страната, за да помогне на децата да разпознават начините и да се предпазват от попадане в трафик и експлоатация. Целта на рисунките е по достъпен начин да информират децата за един от най-разпространените методи, по който хора биват въвличани в сексуална експлоатация и трафик - „Loverboy". При него се създава емоционална връзка и зависимост между жертвата и насилника, в резултат на които детето се принуждава да краде, да проституира, да транспортира наркотици и др.

Международният ден за закрила на децата срещу сексуална експлоатация и сексуално насилие се отбелязва за първи път през тази година по решение на Съвета на Европа. Целта му е да повиши обществената осведоменост за сексуалната експлоатация и сексуалното насилие над деца, да спомогне за предотвратяване на такива актове, да провокира открито обсъждане на мерки за закрила на децата от сексуална експлоатация и сексуално насилие и да подпомогне предотвратяването и елиминирането на стигматизацията на жертвите. С провеждането на този ден Съвета на Европа цели да катализира ратифицирането и прилагането на Конвенцията Ланзароте, която задължава европейските държави да криминализират всички форми на сексуална злоупотреба с деца и да предприемат мерки за борба с тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.