• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Таско Ерменков: И в енергетиката ГЕРБ се оказа по-лошо от природно бедствие

Таско Ерменков: И в енергетиката ГЕРБ се оказа по-лошо от природно бедствие

/КРОСС/  „ГЕРБ съсипаха енергетиката!" Това категорично становище изрази на пресконференция в централата на БСП народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ" Таско Ерменков. Той приведе пред медиите три факта, с които се аргументира. „Първият-страната ни от нетен износител, се превърна във вносител на електроенергия не само от Румъния, но и от Турция, за която традиционно сме давали ресурс, а сега тя спасява системата ни. Вторият- с недалновидната си политика ГЕРБ доведоха водните баланси на държавата под критичен минимум. Язовирите, които са водещи в производството на електроенергия, вече са полупразни, а някои са под санитарния минимум. Третият-запасите от въглища, които по закон трябва да поддържат електроцентралите, също са под норматива." Таско Ерменков добави още- въпреки „прекрасното" си финансово състояние, НЕК претърпяла загуба от 30 до 100 милиона лева, защото продава електроенергията на ВЕЦ-овете вместо по цени на върхова електроенергия, на такива като нормална. „При продължаващо застудяване нямаме вече резерви. Язовирите са празни и не знам откъде ще търсим компенсация за повишеното потребление, освен от внос. Вижда се, че и в енергетиката, ГЕРБ се оказа по-лошо от природно бедствие. Под управлението на тази партия, държавата не може да управлява сектора и го е довела до това състояние. Дай Боже, времето да се съобрази с бодряшките изказвания на министър Петкова." заключи Ерменков.

„Защо българската страна, от лидер в региона и нетен износител на електрическа енергия, в момента се превърна във вносител за задоволяване на вътрешното си потребление?" Това попита народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той посочи данни, според които на 6.07.2016 г. българският Електроенергиен системен оператор в писмо до Министерство на енергетиката предупреждава, че „безогледното източване на язовирите ще доведе до пагубно влияние върху енергийната система на страната през зимата". На 17.10.2016г. министър Петкова заявява, че електроенергийната система е в готовност да посрещне на есенно-зимния сезон. На 08.01.2017г. българският Електроенергиен системен оператор се обръща към румънския системен оператор за аварийна помощ. На 11.01.2017г. министър Петкова със заповед ограничава износа на електроенергия с произход България. „На България се налага да внася електроенергия и от Румъния, и от Турция. Залага се поредната бомба от отиващото си правителство на Борисов пред служебния кабинет", категоричен е народният представител.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прост народ, слаба държава, крадливи политици.

24.01.2017 10:00:21

Ха ха

Крадецът вика "Дръжте крадеца". Само лъжи. По-адекватен министър на енергетиката от Т. Петкова не сме имали от години. Тя много бърка в интересите на комунягите, които с години са си правили далавери там. Т.П. изпълни голяма част от изискванията на 3-тия енергиен пакет. Успя да договори добри условия за България по делото с Белене. Изградиха се интерконектори, обновиха се подстанции и тн. и тн. КАК НЕ ВИ Е СРАМ ОТ БСП ДА СПОМЕНАВАТЕ ДУМАТА ЕНЕРГЕТИКА???

23.01.2017 15:40:07

Анонимен

Таско,егате у специалиста баш !

23.01.2017 15:00:25

Мао

В енергетиката , както във всичко останало драги Таско по нищо не се отличавате от ГЕРБ , нали вие пуснахте партенката за лошия Костов и американските централи , Бай ви Х.... и той завалията я повтаря като папагал , а какво се оказа , че Р.Овч. е подписал параметрите за цените по договорите през 2005 г. , но повтаряйки тази лъжа ви е по удобно и на вас и на вашия клонинг в "дясно" Бай Х.... Между другото драги Таско , ти некадърни разознавачо откога взе да разбираш от енергетика ?

23.01.2017 14:12:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.