• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Светла нощ: Крим получи електроенергия по енергомоста от Русия

Светла нощ: Крим получи електроенергия по енергомоста от Русия

/КРОСС/ Вечерта в сряда Крим започна да получава електричество по енергомоста от континенталната част на Русия, старт на доставката на електроенергия даде специално пристигналият на полуострова президент на РФ Владимир Путин, предаде РИА Новости. След седмица изолирана работа, откъсната от украинските доставки, енергосистемата на Крим се включи към руската.

Включването на първата линия на енергомоста в Крим ще позволи предаването на полуострова на 200 мегавата електроенергия, като този обем постепенно ще бъде постигнат днес (3 декември). По думите на министъра на енергетиката на РФ Александър Новак, до 20 декември ще бъде пусната втората линия, също предаваща 200 мегавата електроенергия.

Допълнителните 400 мегавата електроенергия, които ще постъпват общо по енергомоста в Крим от Кубан след 20 декември, ще позволят покриването на 80-90% от потребностите на руския полуостров, поясни Новак. Втората фаза на енергийния мост – още 400 мегавата – ще стартира през май 2016 г.

Припомняме, че полуостровът беше напълно лишен от електроенергия през нощта срещу 22 ноември заради взривяване на стълбовете на електропреносната мрежа, идваща от Украйна. До момента енергийната система на Крим работеше на прекъснат режим, за да се пести ток, като вътрешната генерация позволяваше осигуряването едва на половината от потребностите на полуострова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И какво следва от всичката тая "хибридна" война срещу Русия в частност Крим. И тук краварите загубиха окончателно битката за Крим. В последно време краварите май нямат нито една спечелена битка на международната арена. Тотален провал!

03.12.2015 09:46:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.