• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пецка: Подобряваме сигурността на електрозахранването в източните райони на столицата

Пецка: Подобряваме сигурността на електрозахранването в източните райони на столицата

/КРОСС/ Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите" в ЧЕЗ Разпеделение  България

- Г-н Пецка, ЧЕЗ Разпределение обяви стартирането на голям инвестиционен проект в София. Кажете ни повече за него.

- През изминалата седмица стартирахме най-мащабния инвестиционен обект на ЧЕЗ Разпределение за 2018 г.  - реконструкцията на подстанция „Фестивална". Проектът е сложен, изисква голям финансов и човешки ресурс и проведохме значителна подготовка преди неговото стартиране, така че да гарантираме успешното му изпълнение. Стойността на проекта е 4, 5 млн. лв. В неговите рамки, въз основа на одобрен инвестиционен проект и вече полученото разрешение за строеж, в подстанцията ще бъдат реконструирани разпределителни уредби средно напрежение, ще бъдат извършени демонтаж на съществуващи, доставка и монтаж на нови съоръжения и оборудване. Очакваме проектът да бъде финализиран през 2019 г. С неговото изпълнение ще бъде подобрена сигурността на електрозахранването голяма част от столицата.

- Кои райони касае реконструкцията?

Подстанция „Фестивална" осигурява електрозахранването на 40 000 домакинства и бизнес клиенти кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в района на 7-ми километър. След приключване на проекта сигурността на доставките на електроенергия в тези райони ще бъде подобрена многократно и ще бъде осигурена възможност за присъединяване на нови клиенти в източните райони на столицата.

- Как ще бъдат захранвани тези райони по време на реконструкцията?

- Тъй като реконструкцията касае голяма част от столицата, а същевременно е една от най-сложните за реализация сред изпълняваните от дружеството, с цел минимизиране на риска от създаване на неудобства за клиентите, компанията е предвидила монтаж на временна възлова станция, която ще изпълнява функциите на подстанцията, докато трае нейната реконструкция.

 - Това, че клиентите ще получават електроенергия по алтернативен начин за периода на ремонта, означава ли, че ще има риск за качеството на електрозахранването?

- Всеки един толкова мащабен и труден за реализиране проект неизменно е свързан с потенциална възможност от временни смущения на електрозахранването. Но ние сме взели всички необходими мерки да сведем до минимум рисковете и ще бъдем в постоянна 24-часова готовност за реакция. Дори и да се стигне до изключване на някои съоръжения, със сигурност можем да кажем, че няма да се отрази на електрозахранването на потребителите в дадената локация. Не смятам, че има повод за притеснения. Мащабен очакваме да бъде единствено резултатът от проекта, защото той ще даде една изключителна стабилност и сигурност на електрозахранването в източните части на София. 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.