• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ЧЕЗ Разпределение повиши сигурността на електрозахранването на клиенти в 9 столични района

ЧЕЗ Разпределение повиши сигурността на електрозахранването на клиенти в 9 столични района

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2017 г. - подмяната на кабел 110 kV в София „Енос". С реализацията му компанията повиши сигурността на електрозахранването на 9 столични района. Това включва както домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. Инвестицията е в размер на 3,2 млн. лв.
В рамките на проекта ЧЕЗ Разпределение България подмени стар маслен кабел с 3 километра и 930 метра нов сух кабел 110 киловолта. В резултат на ремонта ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в 9 столични района - Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.

„Благодарим на Столична община за подкрепата и съдействието, които ни оказаха при реализацията на проекта. Ще продължим да следваме своя общ план за развитие електроенергийната инфраструктура в съответствие с нарастващите нужди на гражданското общество и бизнеса. Още през 2018 г. планираме подмяната на още един кабел 110 kV в София", каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Проектът беше изключително сложен и мащабен, като ние създадохме необходимата организация, за да осигурим непрекъснатост на електрозахранването по време на изпълнението на проекта. 39 хиляди клиенти в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване в навечерието коледните и новогодишни празници. Благодаря на всички служители, които спомогнаха успешната реализация на проекта", допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Подмяната на кабела е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на електрозахранването на столицата. През 2017 г. компанията реализира най-мащабната инвестиционна програма, а с реализирането на всички проекти през 12-те години от стъпването й на българския пазар, дружеството подмени една трета от съоръженията, а загубите по мрежата намаляха наполовина.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.