• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вяра Емилова: Продължаваме напред. Няма да предадем хората, които ни повярваха

Вяра Емилова: Продължаваме напред. Няма да предадем хората, които ни повярваха

/КРОСС/ "Искаме да благодарим на всички наши избиратели, членове, симпатизанти, които дадоха подкрепата и доверието си за БСП в този важен момент за България и за нас. Продължаваме напред и няма да ги предадем. Ще продължим да се борим за политиките, които сме защитавали до момента". Това заяви пред БСТВ Вяра Емилова - член на ИБ на НС на БСП. Тя подчерта, че тези политики са записани във "Визия за България" - повишаване на доходите, защита на социалните права, за подобряване на здравеопазването и образованието, за да осигурим достоен живот на българските граждани.
Вяра Емилова каза, че левицата ще изнесе тези битки, както и борбата с корупцията, на европейската сцена със своите евродепутати, начело с Елена Йончева.
Емилова обясни, че днес на заседание на НС на БСП предстои да бъде направен предварителен анализ на резултатите и кампанията. "Въпреки че отчетохме загуба на тези избори, БСП вдига мандатите си от предните европейски избори с един, за разлика от всички политически партии - те или намаляват, или запазват броя на евродепутите си", заяви Емилова. Тя обясни, че другият плюс за левицата е, че вдига подкрепата си като брой гласове от предните европейски избори с поне 30 хиляди, докато за другите политически сили спадът е с около 100 хиляди гласа.
Вяра Емилова заяви, че ниската избирателна активност е била един урок за всички политически партии, че посланията и действията, които имат не са достатъчно чуваеми от българско общество. "Ние сме страната с най-ниска избирателна активност. Тя позволи да излезе на повърхността купеният вот, корпоратвиният вот. Това не е добре за нито една от политическите партии и трябва да ни бъде за урок", каза още тя. По думите й през следващите месеци до местните избори или предсрочните парламентарни, политически партии трябва така да се насочат към всички избиратели, за да бъдат разпознаваеми и техните послания да бъдат чувани. Тя подчерта, че разцеплението в ГЕРБ е видимо и затова се е наложило да търсят и коалиционен партньор. "Сега и те имат 5 евродепутати, защото единият е на СДС", обясни Вяра Емилова.
Като друго важно решение, което НС на БСП трябва да вземе, Емилова отбеляза връщането на ПГ на "БСП за България" в Народното събрание. Като основни приоритети на социалистите в парламента тя посочи закона за КОНПИ и закона за съдебната власт.
Трябва да се вземе решение да се даде старт на процедурата за номинации за председател на БСП, който да бъде избран от цялата партия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.