• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ако правителството не реагира на случая "Гюрсел Емин", значи толерира силови управленски практики

Ако правителството не реагира на случая "Гюрсел Емин", значи толерира силови управленски практики

/КРОСС/ Народният представител от ГЕРБ ЦветаКарянчева написа отворено писмо до министър-председателят Пламен Орешарски и до министъра на земеделието Димитър Греков, в което настоява за тяхната компетентна намеса във връзка с недопустими прояви на управленски произвол и превишаване на правомощията от страна на началника на Областната дирекция „Земеделие" в Кърджали Гюрсел Емин.

През последните няколко месеца Емин упражнява системен натиск върху служители на дирекцията и общинските земеделски служби. Квалифицирани експерти с безупречна професионална биография са принуждавани да подават заявления за напускане по собствено желание и заплашвани, че в противен случай ще бъдат уволнени дисциплинарно. През последните няколко дни Гюрсел Емин е предприел обиколка на общинските земеделски служби, по време на която си е позволил да заплашва „неудобните" специалисти със саморазправа,посочва в писмото Караянчева.

Паралелно с масовата чистка в администрацията вървят поголовни назначения на хора от банката кадри на ДПС, които нямат необходимия образователен ценз и подготовка. В дирекция „Земеделие" без конкурс са назначени 11 души, върви прегрупиране на длъжности, готви се дублиране на щатове с втори юрисконсулт, секретарка, шофьор и т.н. Възразявам срещу бруталното партизиране на сектора и прилагания дискриминационен подход спрямо хора с доказан опит, благодарение на които през последните две години дирекцията, ръководена от отстранената от вас Йорданка Гочева, бе с най-високи резултати в страната. Всеки от принуждаваните служители е готов да подаде сигнал за упражнения върху него политически и психически натиск. Освен това ще бъде сезирана и Комисията за защита от дискриминация.
Уважаеми господа, очаквам бързи и компетентни действия от ваша страна. В противен случай ще имам всички основания да смятам, че това правителство толерира силови управленски практики, погазва нормите на трудовия кодекс и е сляпо за уронването на човешкото достойнство, пише още в текста.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.