• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Полиция и прокуратура обискират офисите на "Мерцедес"

Полиция и прокуратура обискират офисите на "Мерцедес"

/КРОСС/ Сътрудници на полицията и на Главната прокуратура проведоха обиски в 11 офиса на „Даймлер - компанията собственик на световноизевстната марка „Мерцедес Бенц", в Германия. Претърсени са и жилищата на някои от шефовете на концерна, като са иззети документи и компютърна документация, съобщава Focus Online, цитирани от Automedia.

Проверката на властите е заради подозренията, че концернът е манипулирал данните за вредните емисии на двигателите на автомобилите си. Други подробности за обиските не бяха съобщени, като от „Даймлер" обявиха единствено, че са готови да сътрудничат на властите по всички въпроси.

Още през лятото на 2016 г. от компанията разкриха, че се провежда вътрешно разследване по отношение на процеса да сертификация на двигателите, като става сума за подозрения за превишаване на нормите на вредни емисии. Проверката е стартирала след запитване от страна на Министерството на правосъдието на САЩ.

Тогава изданието The Wall Street Journal съобщи, че интересът на американските прокурори към стандартите на германския концерн се дължи на иск срещу „Даймлер", подаден няколко месеца по-рано. Той е от юридическата кантора Hagens Berman Sobol Shapiro, която представлява американски собственик на автомобил „Мерцедес-Бенц". Пожелалият анонимност мъж е обвинил „Даймер" във фалшифициране на данните за вредните емисии. По-късно са заведени още няколко иска от други частни клиенти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смотани американци !!!

24.05.2017 21:19:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.