• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

“Фолксваген” търси виновник за скандала с газовите емисии

“Фолксваген” търси виновник за скандала с газовите емисии

/КРОСС/Членовете на надзорния съвет на германския автомобилен гигант "Фолксваген" се събират на кризисно заседание днес във връзка със скандала с фалшифицираните тестове за газовите емисии.

Акциите на Фолксваген се сринаха с повече от 20 на сто в началото на седмицата след като компанията обяви, че заделя 6,5 милиарда евро за справяне с последиците от скандала с манипулирани екотестове на дизеловите й модели в Съединените щати. Концернът обяви, че 11 милиона негови коли по света са оборудвани със софтуер, който само при тестове отчита по-ниски стойности на вредни емисии, отколкото в реални условия.

Германското правителство разпореди задълбочени проверки от независими експерти на всички дизелови автомобили на "Фолксваген", а Лондон и Париж поискаха разследване и мерки на общоевропейско равнище.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аз не мога да проумея как на тази дезинформация продължава да й се дава гласност, че и раздува на всичко отгоре. Всеки е минавал технически преглед и знае как се мерят газове на празен ход - с щеката в ауспуха. Сервизният софтуер се включва само при диагностициране на колата с Ваг ком и няма отоношение към ежедневната експлоатация на автомобила. "Ти кажи че сестра му е курва, пък той после нека доказва, че няма сестра." Тъпа хамериканска паплач.

23.09.2015 11:00:13

Анонимен

VW са най-хубавите коли в света, защото са за народа - марката означава "народна кола".

23.09.2015 10:45:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.