• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "25 хиляди военни са в застрахователен капан", пише на първата страница "Труд". Причината е, че дружество с отнет лиценз от Комисията за финансов надзор изпълнява обществена поръчка за застраховане на армията. Това означава, че военните нямат никаква гаранция за получаване на обезщетение при трудова злополука.

Вестник "Сега" допълва, че сред клиентите на Застрахователна компания "Надежда" са още НЕК и АЕЦ "Козлодуй". Изданието добавя, че решението на Комисията за финансов надзор е без прецедент в новата история на България и поставя компанията пред 2 възможности - ликвидация или фалит. Припомня се, че за проблеми в застрахователното дружество се е заговорило след приключването на стрес тестовете в застрахователния сектор през февруари, когато е станало ясно, че компанията не покрива изискванията за капиталова адекватност и платежоспособност.

"Капитал дейли" пише, че АЕЦ "Козлодуй" е сключил цитирам "гигантска" сделка за ток, но при съмнителни условия. Съобщава се, че само за час, най-големият електропроизводител в страната е продал енергия за близо 100 милиона лева на цени под 70 лева за мегаватчас, което е с близо 5 лв. под пазарните. Според изданието масово търговците не са били известени за тази продажба и малко избрани са успели да се включат.

"Очакваме Европейската комисия да ни осъди за чистотата на въздуха", признава пред "24 часа" министърът на околната среда и водите Нено Димов. Съдебната процедура се води заради превишаване на допустимата доза фини прахови частици във въздуха. Според министъра, след като бъде осъдена страната ни ще разполага с около 18 месеца, за да докаже, че може да се справи с проблема, преди да започнем да плащаме глоби.

Според "Стандарт" замразяването на лиценза за търговия на военния завод ЕМКО и протестите на работещи в него е "втори залп от фалшиви новини". Цитирани са и думите на министъра на икономиката Емил Караниколов, според когото "по странен начин" се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

"Монитор", чиито издател е Делян Пеевски, публикува цялото отворено писмо на депутата, с което той отхвърля твърденията, че е свързан с военните заводи ЕМКО и Дунарит. Изданието обаче обвързва собственика на ЕМКО Емилиян Гебрев с банкера Цветан Василев. А Делян Пеевски твърди, че го клеветят хора, чиито грабежи осветява.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.