• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Руските мерки по отношение на „Отворено общество” – въпрос на държавно достойнство

Руските мерки по отношение на „Отворено общество” – въпрос на държавно достойнство

/КРОСС/ „Русия постъпи като държава, която държи на своето достойнство и не позволява вмешателство в своите вътрешни работи. За съжаление, българското правителство няма да поеме по този път", каза независимият депутат Велизар Енчев в коментар на решението на руската прокуратура да обяви Фондация „Отворено общество" на Джордж Сорос за нежелана на територията на РФ.

В. Енчев подготвя проектозакон за ограничаването на дейността на НПО в България и за пълното осветляване на тяхното финансиране. „Този проектозакон е в процес на изработка, но си давам сметка, че няма почти никакви шансове да мине в парламента, защото управляващата коалиция ще бъде против, а се съмнявам, че и БСП ще ме подкрепи", казва В. Енчев в интервю за в. „Земя".

Депутатът припомня активната роля на НПО при свалянето на правителството на Пламен Орешарски. „При положение, че те се финансират от чужбина, се поставя под въпрос правото им да протестират организирано срещу властта. Щом една организация е финансирана с чужди финансови ресурси, тя няма право да се меси по никакъв начин в политическия живот на страната", заявява Велизар Енчев.

Той припомня, че през `30-те години на миналия век в САЩ е приет закон срещу дейността на организации с външно финансиране. Точно такъв е случаят и в Русия. „Русия прави това, което би направила всяка независима държава, и не позволява на никой да се меси в нейните вътрешни работи. Тъй като нашите управляващи са една колониална администрация, това при нас е много малко вероятно да се случи, особено при управлението на Бойко Борисов", казва депутат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако българските власти предприемат подобни мерки, Вашата медия ще бъде спряна незабавно!

01.12.2015 15:51:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.