• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Велизар Енчев свален от ефира на СКАТ

Велизар Енчев свален от ефира на СКАТ

/КРОСС/ Велизар Енчев няма повече да води авторското си предаване „Дискусионно студио", твърди сайтът „Гласове". Енчев имал желание поне в понеделник и вторник да продължи да бъде титуляр на предаването си, но собственикът на телевизията и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов упорито не го канел. Причината според източниците на сайта е в „особеното мнение" на Енчев в парламентарната група и опасенията, че би обсъждал в ефир неудобни за Патриотичния фронт теми.

На 27 октомври Енчев, единствен от ПГ на ПФ, не гласува за избирането на Цецка Цачева за председател на НС.

„Да, гласувах срещу избора на Цецка Цачева за председател на НС и основанията ми са две - първото е професионално, второто - морално", заяви тогава Велизар Енчев пред журналисти.

„Преди четири години, в нарушение на Закона за референдумите и на Правилника на НС, тя си позволи да откаже внасянето в пленарна зала за обсъждане на подписката на ВМРО и на ТВ СКАТ по повод евентуално членство в ЕС на Турция. Цачева отказа да внесе подписката на около 400 хиляди български граждани, което бе нейно задължение по закон", обясни Енчев.

„Това бе недопустим акт, който ние обжалвахме, но остана като глас в пустиня. Този казус определя професионалната причина да не дам гласа си днес за Цачева. А що се отнася до моралния принцип, той като че ли е забравен. В много мои предавания преди четири години непрекъснато припомнях как тя в качеството си на юрисконсулт на плевенската община си е позволявала да защитава интересите на лица, като адвокат, които съдят общината. Такъв човек няма морал и няма право да бъде председател на българския парламент", смята Велизар Енчев.

„Заедно с това г-жа Цачева е представител на една партия, която по време на своето над тригодишно управление доведе до истинско бедствие българските пенсионери, припомни депутатът. Техните пенсии не бяха индексирани в нито един момент. И да не забравяме - седем души се самозапалиха при управлението на Бойко Борисов. Да не забравяме генезиса, произхода на лидера на ГЕРБ, да не забравяме шифрограмите на американския посланик у нас Джон Байърли кой всъщност е Бойко Борисов, какви парични потоци са минавали през неговите фирми, в какво е уличен. Нека не забравяме, че неговото управление беше полицейщина в действие и то не бива да се повтаря", посочи Енчев.

„А г-жа Цачева беше човекът, който като парламентарен ръководител легитимираше това управление", добави той.

„Моите колеги от ПГ на ПФ бяха уведомени за това мое решение за гласуване, а то е известно много отдавна като становище", каза още Велизар Енчев. 

„Аз ще гласувам и против избора на Бойко Борисов за министър-председател, ако бъде предложен за този пост. Смятам, че той няма необходимите професионални и морални качества да бъде премиер. Сега той обещава да направи големи реформи в енергетиката, но точно в последните месеци на неговото управление бяха продадени държавните дялове в трите ЕРП - 35% държавна собственост им бяха подарени", припомни Енчев.

„Що се отнася до оставането ми в ПГ при тази ситуация, то изобщо не се поставя под съмнение и съм убеден, че ще продължа да бъде пълноценен депутат от ПФ. Не мога да кажа, че съм си извоювал независимост в рамките на ПГ, но се позовавам на чл. 67 от Конституцията на България, където се казва, че народният представител гласува съгласно Конституцията, законите и своята съвест и убеждения", заключи след избора на Цецка Цачева за председател на НС депутатът Велизар Енчев.

„Да, истина е. Няма да се връщам в телевизия СКАТ", казва Велизар Енчев за „Гласове", но не коментира причините за това.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Г-н Енчев,напусни НФСБ и влез в АТАКА.

04.11.2014 10:25:30

БАЙ ВЪЛЧО

АТАКА-ПОБЕДА! ВЕЧЕ ЗА ВАС ЩЕ ГЛАСУВАМ. СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕЗИ СПАСИТЕЛИ НА БОЙКО. НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ АТАКА ЩЕ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА...

04.11.2014 10:21:41

Анонимен

НФСБ се самоубиха.Сега вече АТАКА ще им вземе електората.Валерко и агент Иван се показаха като най-големите плазмодии.

04.11.2014 10:19:40

Анонимен

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА ВЪРНЕ НА ЕКРАН ВЕДНАГА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

02.11.2014 18:33:44

Анонимен

Валери Симеонов не си спази предизборните обещания.Той е жаден за власт. Браво на Велизар Енчев -ДОСТОЕН ЧОВЕК !!!

02.11.2014 18:24:31

Анонимен

Енчев е свален от екран веднага след изборите! Зам.шефа на нФСБ Данчо Хаджиев също е "шунтиран" и го няма никаде! Явно че има разрив между софийските ДС-Скатаджии от ПГУ и бургаската продажна ДС-шесташка простотия на ЛукОйл! Просто вече го няма спойващото вещество - парите на КТБ, ЛукОйл, АтомСтрой, ГазПром, .....

02.11.2014 12:19:15

Анонимен

Браво Велизаре. Смърт на ренегатите и предателите!

01.11.2014 22:35:37

Анонимен

Валери Симеонов е новия кандидат-пудел...

01.11.2014 17:46:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.