• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

ЕНЕРГО-ПРО увеличава новите потребители на зелена енергия

ЕНЕРГО-ПРО увеличава новите потребители на зелена енергия

/КРОСС/ Още една българска компания стана член на общността на потребяващите 100% зелена енергия, доставяна от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. Ай енд Би Риъл Естейт АД, собственост на Айкон ООД, дъщерно дружество на ГЕК ТЕРНА Груп, вече използват енергия, доставена от водещия енергиен търговец, добита по екологичен начин. Двете компании инвестират в проекти и строителство на бизнес сгради и туристически обекти. От август 2018 г. енергията, която ползват Бизнес център Telus Tower, разположен в централната част на столицата, както и хотелски комплекс Еуфория Клуб Хотел и Ризорт в курорта Боровец, е изцяло произведена от възобновяеми източници на енергия.
Г-н Боян Кършаков, управител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи специални удостоверения за 100% зелена енергия на Еврипидис Амиридис, фасилити мениджър на бизнес сградата и на Клеоники Георгиаду, член на борда на директорите на Ай енд Би Риъл Естейт АД.
„Полагаме всички усилия сградите, в които инвестираме, да отговарят на все по-нарастващите изисквания за енергийна ефективност и щадящо потребление на природите ресурси. 26-етажната сграда на Telus Tower е конструирана и изпълнена с локална енергоспестяваща система за топла вода, широко използване на стъклени плоскости за осигуряване на максимално използване на естествена светлина, както и редица мерки за оптимално потребление на природните източници. Утвърдена като една от иновативните сгради в София, с дизайн базиран на устойчиви характеристики, е една от малкото офис сгради, сертифицирани от BREEAM за устойчивост на проекта. Присъединяването ни към потребителите на възобновяема енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е поредна стъпка в нашия ангажимент към разумно използване на ресурсите на околната среда", сподели г-н Амиридис.
Наред с възможността за снабдяване със изцяло зелена енергия, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на своите клиенти и енергийно обследване на сгради, както и цялостни решения за постигане на максимална енергийна ефективност.
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия, в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. От началото на 2016 година досега компанията е връчила десетки удостоверения за 100% възобновяема енергия и е зачислила хиляди гаранции за произход на доставяната електроенергия на фирми, работещи в разнообразни сектори на българската икономика - индустрия, банков сектор, туризъм и търговия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.