• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Решенията с мисъл за хората, природата, бизнеса – започват трите бизнес дни, посветени на устойчивата енергия, управление на отпадъците и градове

Решенията с мисъл за хората, природата, бизнеса –  започват трите бизнес дни, посветени на устойчивата енергия, управление на отпадъците и градове

/КРОСС/ На 27-ми март стартират изложенията и конференциите EE и ВЕ, Smart Cities и Save the Planet, които се организират от Виа Експо в ИЕЦ, София и ще продължат до 29-ти март. "Възможностите на технологиите стават все по-неограничени и достъпни за бизнеса, общините и домакинствата. Благодарение на тях можем да променим начините, по които произвеждаме и потребяваме ресурси и да си осигурим едно по-чисто и сигурно бъдеще." - споделят организаторите от Виа Експо.

Тази година участват водещи компании от 17 държави. Събитията са място за представяне на редица иновации, обмяна на идеи и създаване на нови контакти.

Посетителите ще бъдат посрещнати от санбот -хуманоиден робот, който успешно може да работи в различни области - търговия, охрана,  образование, здравеопазване, банки.

Те ще се запознаят с  първия в света кондензационен котел на пелети  - той има температурна модулация от 28 до 85 °C и постига 107,3% рекордна ефективност. Термопомпи от ново поколение намаляват разхода на енергия с до 80%. Първият по рода си проект у нас за инсталация/котел за производство на топлина и топлинна енергия изцяло на слама се презентира в рамките на изложенията.

Интерес предизвикват системи за енергийна ефективност, които работят, без да консумират енергия през голямата част от годината. Те постигат средносезонна норма на енергийна ефективност от 24. Системите оптимизират производство на енергия от различни източници - природен газ, отпадна топлина, слънчева енергия, биомаса, биогаз и др. намират приложение в производствени помещения, хотели и административни сгради. Инвестицията се изплаща между 3 и 4 години, а оборудването има полезен живот от 13-14 г.

Изложител акцентира освен върху технологичните характеристики на произвежданите от него бойлери за биомаса, но и върху екологичните ползи - те щадят годишно околната среда от приблизително 435 000 тона емисии на CO2.

"Станете сам свой доставчик на електроенергия и защитете бизнеса си в дългосрочен план от повишаването на цените на електроенергията." - коментира друг участник. Той предлага фотоволтаични системи и акумулаторни батерии, които позволяват намаляване на оперативните разходи.

Друг иновативен продукт е система за прогнозиране, балансиране и управление на небаланси, производствени графици и отчети в производството и потреблението на ел. енергия, която намаля разходите за небаланси с 300%. 

Изложител представя софтуер, чрез който  отпадъците се управляват рентабилно и  екологично. Той позволява взимането на стратегически решения, базирани на данни. 

Производител популяризира иновативни контейнери, които се заравят на около 1,5 м под земята. Те спестяват място и са чисто, безопасно и икономично решение за ефективно и природосъобразно сметосъбиране, намаляват разходите за извозване на отпадъците с 30%.  Посетителите ще се запознаят и с възможностите на рециклиращи машини за пластмасови, електронни, метални и др. видове отпадъци.

Сред продуктовите експонати присъстват системи за домашна и сградна автоматизация - решения за интелигентно осветление, отопление, слънцезащита, аудио/видео приложения, системи за мониторинг на температурата, устройства за отчитане на потреблението на ел. енергия, управление на охранителната система, видеонаблюдение и др.

Участва и световен лидер, който разкрива и комбинира големи количества фрагментирани данни и ги преобразува в ценни услуги и решения, които коренно подобряват начина, по който хората живеят, се движат и взаимодействат. Той предлага Отворена платформа за локализационни услуги и пространствени данни.

Тематични конференции ще се проведат през трите дни:

-       EE и ВЕ: 27-ми март

-       Управление на отпадъци: 28-ми март

-       Интелигентни градове: 29-ти март

На официалното откриване присъстваха: Йоана Христова - заместник-кмет по направление "Зелена система, екология и земеползване", Софийска община; Красимир Живков - заместник-министър на околната среда и водите на Република България; Н. Пр. Алберто А. М. Труеба - посланик на Аржентина в България; Улрике Щрака - търговски съветник, Advantage Austria София; Траян Кебелеу - заместник-генерален секретар на Организация за Черноморско икономическо сътрудничество и Дидие Кулон - генерален директор, Международен хладилен институт (със седалище в Париж).

Изключително широко е приложението на технологиите и решения, представени на ЕЕ и ВЕ, Save the Planet, Smart Cities. Те са от интерес за общините, ютилити и фасилити сектора, енергетиката, ОВК, строителството, архитектурата, ЕСКО компании, земеделие и животновъдство, дървообработваща, мебелна, химическа, фармацевтична промишленост, екология, управление на отпадъци и други индустрии, които целят да подобрят своята ресурсна ефективност.

Очакваме ви! 

За повече информация: www.viaexpo.com

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.