• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

ЧЕЗ ще поиска промяна на цената на тока

ЧЕЗ ще поиска промяна на цената на тока

/КРОСС/ В изпълнение на чл. 36 а, ал. 1 от Закона за енергетиката и чл. 44 от Наредба № 1 за регулиране на цените на електрическата енергия, „ЧЕЗ Разпределение България" АД обявява намерение за подаване на заявление до Държавната комисията за енергийно и водно регулиране за промяна на текущите цени на услугата „Разпределение на електрическа енергия" за следващия ценови период - юли 2015 г.- юни 2016 година.

Ценовото заявление за утвърждаване на цени за достъп до и пренос прелектроразпределителната мрежа ще бъде изготвено в съответствие с изискванията на Наредба №1 от 18.06.2013 г. за регулиране на цените на електрическата енергия (обн. ДВ бр. 4, в сила от 01.02.2015 г.), Правилата за търговия на електрическа енергия (изм. и доп. ДВ бр.39 от 09.05.2014 г.) и Минималните изисквания на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране към заявленията за утвърждаване на цени на електрическата енергия на електроразпределителните дружества за първата ценова година на четвъртия регулаторен период.
Ценовото заявление на дружеството ще цели покриване на присъщите разходи за осъществяване на лицензионната дейност, съгласно чл. 31, т. 2 от Закона за енергетиката, включително признаване на пълния размер на разходите за балансиране на електроенергийната система, както и компенсиране на извършените до момента разходи.
В съответствие с разпоредбите на Наредба №1 за регулиране на цените на електрическата енергия, „ЧЕЗ Разпределение България" АД ще заяви планираните инвестиционни разходи за следващия ценови период, както и признаване на действителния размер на регулаторната база на активите, която ще бъде актуализирана с балансовата стойност на активите съгласно годишния финансов отчет за 2014 г. в размер на 657 501 хил. лв. и с извършените инвестиционни разходи за 2013 и 2014 г. на стойност 159 млн. лева.
Дружеството ще поиска корекция на признатия технологичен разход до реалното му ниво.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.