• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ОББ използва 100% зелена електроенергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

ОББ използва 100% зелена електроенергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

/КРОСС/ Обединена българска банка АД се присъедини към компаниите, закупуващи 100% зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО. Това е естествено продължение на плана на ОББ за намаляване на екологичния отпечатък от дейността й.

Удостоверението за 100% зелена енергия, което доказва, че доставената на притежателя му енергия е произведена от възобновяеми източници, беше официално връчено на Теодор Маринов, изпълнителен директор Легаси на ОББ, от Боян Кършаков, управител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.  „Устойчивото и отговорно поведение към обществото и околната среда е в основите на цялостната политика за корпоративна социална отговорност на ОББ.

Банката непрекъснато инвестира в използването и насърчаването на развитието на технологии, щадящи околната среда. Още от края на 2016 г. ОББ е сертифицирана с ISO 14001:2015 – Системи за управление на околната среда. Във всички наши обекти отпадъците се събират разделно, а новата сграда, в която се помещава централата на банката, както и в офисите в страната, се използват енергийно ефективни технологии. Закупуването на зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО е естествено продължение на един цялостен процес", заяви Теодор Маринов, изпълнителен директор Легаси на ОББ при получаване на удостоверението.

В последно време ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги отчита засилен интерес от страна на бизнеса към закупуването на енергия, произведена от възобновяеми източници.

„Удостоверенията за зелена енергия се считат за престижни и отличават притежателите им с отговорен подход към „зелената идея“ и разумно отношение към използване на ресурсите на планетата.“, сподели Боян Кършаков, „Ще се стремим да популяризираме имената на нашите партньори с Гаранции за произход на закупената от тях енергия и в бъдеще, за да стимулираме мисленето на мениджъри на ключови позиции в икономиката на страната в посока осъществяване на значими проекти в екологичната област“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.