• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО отвори врати за бъдещи енергетици

Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО отвори врати за бъдещи енергетици

/КРОСС/ Ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов" в Горна Оряховица посетиха Учебния център на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна. Главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев запозна бъдещите енергетици с перспективите за кариерно развитие в компанията.

След като преминаха инструктаж за безопасна работа с електрическите съоръжения, водещи експерти в електроенергетиката запознаха единадесетокласниците с основните съоръжения, които се използват в електроразпределителната мрежа.

Те посетиха учебните зали, в които наблюдаваха демонстрации на различни типове силова апаратура, кабелни глави, разгледаха умалено копие на въздушна електропроводна линия. По време на заниманията на открито учениците наблюдаваха тренировка по изкачване на стоманорешетъчен стълб.

           

Обучението продължи с посещение на Високоволтовата лаборатория на Електроразпределение Север, където експертите на дружеството запознаха бъдещите електротехници с основните типове изпитания на кабели, изолатори и специализирани предпазни средства.

Участниците получиха сертификат за успешното преминаване на базовия обучителен курс. Учениците от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов", които участват в международен проект по програма „Еразъм", бяха запознати с възможностите за летни стажантски програми, които Електроразпределение Север предлага за учащи в професионалните гимназии по електротехника.

                           

ЕНЕРГО-ПРО е най-големият работодател в Североизточна България в енергийния сектор и е основната възможност за професионална реализация на завършващите ПГЕЕ „М. В. Ломоносов". През периода 2013 - 2018 година в електроразпределителното дружество са постъпили на работа близо 100 възпитаници на гимназията. Това са над 50 % от общия брой завършващи гимназията в петгодишен период.

От създаването на Учебния център на ЕНЕРГО-ПРО през 2009 година до сега в него са преминали обучение хиляди настоящи и бъдещи енергетици, които са усвоили нови практически знания за безопасна работа с електрическите съоръжения.

Традиционно специалистите на ЕНЕРГО-ПРО отварят вратите на Центъра за ученици и студенти, за да запознаят бъдещите енергетици със спецификата на професията още по време на образователния процес. Посещенията на ученици и студенти в Учебния център са част от политиката на компанията да подкрепя учебните заведения в подготовката на професионални кадри в сферата на енергетиката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.