• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

КЗК отмени решение за обществена поръчка в БДЖ

КЗК отмени решение за обществена поръчка в БДЖ

София /КРОСС/Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на управителите на „БДЖ- Товарни превози" ЕООД и „БДЖ- Пътнически превози" ЕООД за обявяване класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Избор на оператор за изработване и доставка на ваучери за безплатна храна на правоимащия персонал от „БДЖ-Товарни превози" ЕООД и „БДЖ- Пътнически превози" ЕООД за едногодишен период".

При извършената проверка КЗК установи, че класираният на първо място участник „Български пощи" ЕАД е представил документ, който не съответства на изискванията на възложителя. Дружеството е следвало да представи декларация с основните договори за изработване и доставка на ваучери, изпълнени през последните три години, придружена от заверени копия на референции и заверени препоръки за добро изпълнение. Комисията за провеждане на процедурата е констатирала липсата на такъв документ в Плик №1 от офертата на „Български пощи" ЕАД и е изискала да бъде представен допълнително. В представените документи обаче не се съдържа нито един посочен договор, като съответно няма приложени референции.
На следващо място проучването показа, че при разглеждане на ценовата оферта на „Български пощи" ЕАД, комисията е установила допусната грешка в ценовото предложение на участника за „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД и е направила преизчисление. КЗК счита, че това е съществено нарушение, тъй като се създава неяснота дали полученото при преизчисляване на предложението съответства на волята на участника, а също се променя и неговото ценово предложение.
КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите в плик 1.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.