• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Ердоган: Военната намеса в Сирия не е насочена срещу конкретна личност, а срещу терористите

Ердоган: Военната намеса в Сирия не е насочена срещу конкретна личност, а срещу терористите

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че военната намеса в Сирия в подкрепа на бунтовническите групировки не е насочена срещу конкретна личност или държава, а срещу терористите в близкоизточната страна.

"Целта на операция "Щитът на Ефрат" не е някоя държава или човек, а само терористични организации", каза Ердоган, цитиран от "Хюриет". Той допълни, че никой не трябва да се съмнява или да коментира въпроса по друг начин.

Изказването на Ердоган контрастира силно с думите му от 29 ноември, когато той заяви, че Турция е в близкоизточната страна, за да свали от власт сирийския президент Башар Асад. Това изказване преидзвика Кремъл да поиска Ердоган да разтълкува думите си. "Това не е в хармония с досегашните им изявления и с нашето разбиране за ситуацията", заяви вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Там сме, за да донесем справедливост. Там сме, за да сложим край на управлението на жестокия Асад, който разпространява държавен терор", каза турският президент в сряда, коментирайки започналата в края на август военна интервенция в Сирия. След изказването Русия поиска разяснение от южната ни съседка, а Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор.

По-рано днес външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу се срещна с руския си колега Сергей Лавров в Анталия. Турският първи дипломат изрази увереност, че страната му ще работи с Москва за постигане на примирие в Сирия и доставки на хуманитарни помощи в градовете, най-вече Алепо.

"С Русия имаме сходни разбирания за нуждата от политически преход в Сирия на базата на преустановяване на огъня и запазване на териториалната цялост на Сирия", заяви Чавушоглу, цитиран от ТАСС.

От своя страна Лавров заяви, че Русия ще продължи сътрудничеството с Турция, но също така и офанзивата над източно Алепо, където сирийските правителствени сили с помощта на руските военновъздушни сили, превзеха една трета от контролираните от бунтовниците територии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само за ден смени парадигмата на това се казва политика

01.12.2016 16:25:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.