• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ЕС няма да предостави на Турция право за безвизови пътувания

ЕС няма да предостави на Турция право за безвизови пътувания

/КРОСС/ Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Гюнтер Йотингер заяви, че Европейският съюз няма да предостави на Турция право на безвизови пътувания тази година, както предвиждаше сделката за ограничаване на миграцията, заради репресиите след осуетения военен преврат.

Около 20 000 служители на полицията, администрацията, съдебната система и военни бяха задържани или уволнени след осуетения опит за преврат в Турция през нощта петък срещу събота.

Законопроектът за отпадане на визите за турски граждани се разисква сега в Европейския парламент. Но моята прогноза е, че няма да има решение за безвизово пътуване до края на годината. Смъртната присъда е несъвместима с нашите ценности. Никоя страна не може да стане член на ЕС, ако въведе смъртно наказание, добави еврокомисарят, заяви Йотингер.

Еврокомисарят бе категоричен, че не може да се допуска да се заплашват журналистите, както и не може заради това, че са неудобни, хиляди съдии да бъдат отстранени от длъжност.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе категоричен, че ако парламентът вземе решение за връщане на смъртното наказание след опита за преврат, той ще го подпише като закон. В интервю за телевизия Си Ен Ен Ердоган определи метежа като престъпление и държавна измяна и допълни, че хората по улиците искат виновните да бъдат наказани.

В отговор на въпрос не дава ли сега моментът шанс за помирение, а не за репресии, президентът каза:
Не знам за какви репресии от страна на Ердоган говорите. Бих искал да знам ако в Турция има репресии. Ако Ердоган репресираше хората, те нямаше да го избират. Ако Ердоган ги потискаше, нямаше да печели с над 40% изборите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вай-вай-вай. Турция ще си върже черна панделка за това.

19.07.2016 09:02:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.