• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Таско Ерменков: Левите партии вероятно ще излязат с отделни кандидатури на президентските избори

Таско Ерменков: Левите партии вероятно ще излязат с отделни кандидатури на президентските избори

/КРОСС/ Левите партии вероятно ще излязат с отделни кандидатури на президентските избори, предполага Таско Ерменков, въпреки позицията си, че идеалният вариант би бил да излязат с обща кандидатура, приемлива за всички.

В интервю за бТВ Ерменкав каза още, че вече има партийни номинации от някои от районните организации в София и от страната.

Депутатът от БСП - лява България получи номинация от граждански формации и местни организации на БСП за кандидат-президент. Във връзка с това, той обясни, че това не е номинация, а те предлагат на ръководството да го номинира.

„Мисля, че партията ми е достатъчно демократична и широко скроена, за да възприема тези предложения като нормални. Имаме партийно ръководство, Национален съвет, които ще вземат решението независимо от това кой ще бъде избран.

Дали ще бъде Иван, Петкан или Драган - ако този човек е този, който се опитва да провежда политика в името на България, не в името на евроатлантическата солидарност под формата на ходене на едно стадо след овчаря, а под формата на онази ценностна система, която се наричаше хармония на многообразието в Европейския съюз, която трябваше да бъде водещата", бе категоричен Ерменков.

"Европейският съюз катастрофира", прогнозира той.

„Хората видяха, че Европейският съюз е в момента една структура от група бюрокрация, която е в Брюксел и около брюкселските институции и всички останали народи, които нямат нищо общо с бюрокрацията, самодостатъчна, вземаща решения, която да удовлетворява бюрократичните им виждания за света, виждате евроскептицизма навсякъде и това в една обстановка, в която и терорът се развива. Затова казвам нека да се обърнем вътре в държавата и да се опитаме най-малкото да се обединим около интересите на България".

По отношение на възможността БСП да се договори с други партии Таско Ерменков заяви, че го прави оптимист това, че вече има диалог. Според него кандидатурата на бившия премиер Симеон Сакскобургготски не е приемлива и доколкото познава царя, той не би се съгласил на такава роля от гледна точка на "възраст и на негови нравствени позиции".

На въпроса дали ще подкрепят правителството за строежа на АЕЦ „Белене", Ерменков заяви:

„Ние не само, че ще го подкрепим, ние му дадохме и пътя, дадохме му възможност да започне тези преговори като внесохме решение, с което задължихме правителството да осигури реализацията на проекта „Белене" при защита на националния интерес - реализиране на проекта „Белене", не сме казали държавата, не сме казали чуждестранен инвеститор. Казали сме при защита на националния интерес.

"Продажбата на реактор или продължаването на замразяването на площадката на АЕЦ Белене не означава реализация на АЕЦ „Белене"", категоричен бе Ерменков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мао

Пеко , Тако , Мако, Дако и Таско , все акълии , все от сой , абе Таско на кой му дреме кой ще предложите , все няма да е избран .

26.07.2016 17:11:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.