• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Таско Ерменков: Споразумението с „Уестингхаус" не е съгласувано с БСП

Таско Ерменков: Споразумението с „Уестингхаус" не е съгласувано с БСП

/КРОСС/Социалистите изразиха притеснение от подписването на споразумението между АЕЦ "Козлодуй" и „Уестингхаус" за 7-ми блок. От БСП твърдят, че не са запознати с параметрите му.

Нито парламентарната група на БСП, нито Изпълнителното бюро на партията са дали съгласие за сключване на споразумението с „Уестингхаус", заяви кулоарите на парламента депутатът от БСП Таско Ерменков. Според него най-вероятно става въпрос за вече поети ангажименти.

„Не виждам логика да се бърза да се подписва нещо, което не предизвиква действие", подчерта социалистът и допълни: „Притеснява ме, че на практика такъв реактор в момента никъде в света не съществува".
Притеснявам се да не се превърнем в една опитна площадка за блок, който другаде не е доказал своите възможности, допълни депутатът.

Той е притеснен и за посочената индикативна цена от 5,3 милиарда долара, тъй като,по думите му, тази цена за един реактор е на стойността на два за АЕЦ „Белене". Индикативната цена обикновено има тенденция за нарастване, обясни Ерменков. Не съм чувал до сега за индикативна цена, която да бъде намалена, допълни депутатът. 

Има много смущаващи неща в този проект, категоричен е депутатът. Освен това според него излиза, че резервираме площадката за 7-ми блок само за „Уестингхаус". За мен това излиза от рамките на нормално поведение на правителство в оставка, заяви Таско Ерменков.

Ерменковд прогнозира, че въпросният договор може да стане част от темите в предизборната кампания. Има опасност едно такова решение да бъде грешно изтълкувано от нашите избиратели, смята Таско Ерменков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Атом

Тоя миндил навремето в Ефективността за 5 пари работа не е свършил сега се произнася за неща които не са му ясни. Както каза сабале Инкасатора това е равносилно на Мариците на Костов, даже в пъти по-зле.

01.08.2014 13:10:08

Атом

Тоя миндил навремето в Ефективността за 5 пари работа не е свършил сега се произнася за неща които не са му ясни. Както каза сабале Инкасатора това е равносилно на Мариците на Костов, даже в пъти по-зле.

01.08.2014 13:09:45

Буда

Ще съжалявате съвсем скоро, че БСП вече не управлява държавата, ама ще е късно. Прост българино, заслужаваш си съдбата!

01.08.2014 12:09:47

Стан

Питайте Боко и профаните му, според тях затъваме с милиарди. Оставете ги сега те да решават всички проблеми и важни въпроси. Да се провалят и да си понесат последствията.

01.08.2014 12:09:36

Ганьо

Нека Ганьо от Банкя се изкаже, след което да се заеме с "Козлодуй" и "Южен поток". Той е икономист, финансист, енергетик...специалист по всичко.

01.08.2014 12:09:24

батка

БСП не е давала съгласие, ама хейтърите от ГЕРБ веднага използваха случая да хвърлят камъни в градината на левицата.

01.08.2014 12:09:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.