• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Германско правителство въвежда пътна такса за чуждeнците

Германско правителство въвежда пътна такса за чуждeнците

/КРОСС/ Германско правителство въвежда пътна такса за чуждите шофьори, които ползват шосетата в страната, съобщава Reuters. Предвижда се за десет дни да се плаща 10 евро, а за два месеца - 22 евро. Данъкът ще може да се плати в бензиностанциите или чрез регистриране на номерата на колата в Интернет.

Новата такса цели да осигури постъпления за поддръжката на транспортната инфраструктура, която е изхабена от милионите чужди автомобили, преминаващи по нея. Германия е единствената страна в Европа, в която на големи участъци по аутобаните няма ограничения на скоростта. Това привлича любителите на високите скорости от целия континент, които изпробват възможността на своите автомобили.

Пътната таксата се предвижда да влезе в сила през 2016 г., като шофьорите ще плащат различни суми в зависимост от мощността на колата и до каква степен тя отговаря на екологичните стандарти, като в някои случаи тя може да достигне 130 евро. Очаква се приходите от нея да са около 3,7 млрд. евро.

Таксата обаче може и да не бъде наложена, ако Брюксел сметне, че налогът дискриминира чуждите водачи на превозни средства. Причината е, че германските собственици ще могат да си приспаднат таксата при плащането на данъка за колата. Според германския министър на транспорта Александър Добринт е справедливо чуждите шофьори да плащат пътен данък.

Той добави, че е несправедливо чуждите водачи на превози средства да пътуват свободно по германските магистрали, докато германските шофьори са принудени да плащат пътни такси в съседни страни като Австрия, Швейцария и Франция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.