• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Гърци жилят туристи със солени цени

Гърци жилят туристи със солени цени

/КРОСС/ Туристи пропищяха от солени цени по гръцкото море. "Уж фиксираха колко да струват кафето, водата и сандвичите, а те продължават да искат доста повече евра за всичко", оплакаха се българи, които избрали южната ни съседка за лятната си ваканция.
В средата на юни стана ясно, че Гърция наложи фиксирани цени по курортите си. Идеята бе с 30% по-евтини сандвичи, минерална вода и кафе да привличат повече туристи. Според ценоразписа вместо 2 евро за хамбургер летовниците трябва да броят 1,4, минералната вода да падне от 1,50 на 1,05, а фрапе с баничка да струва не 3, а 2,10 евро. Още тогава родни туроператори заподозряха, че това е просто рекламен трик на комшиите.
Сега ужилени туристи се жалват от солените цени, които гърците им искат. Така например за сок комшиите искат 3 евро, за тоник - 2,5, за фрапе - 3, а за бира - 3,50, жалват се българи. Те разказват, че в момента гръцките курорти са пълни с нашенци, сърби и румънци.
Медиите в южната ни съседка алармират за измамите на търговците със спекулативните цени. В. "Етнос" пише, че будкаджия на Акропола бе глобен 2000 евро, тъй като продавал минерална вода за 3 евро. След това обаче властите се натъкнали и на още шокиращи случаи. Търговците предпочитали да си плащат глобите и продължавали да продават стоката си на надути цени. Според гръцката телевизия Алфа фрапето със сладолед било предлагано за 8,50 евро, айриш кафето - за 9 евро, гръцката салата - за 8 евро, телешко с картофи - за 19 евро, а парче баница със сирене - за 6 евро. Необяснимо високи били също цените по курортите на островите. Вестници твърдят, че да се намери стая по островите под 90 евро за август направо било чудо, съобщава standartnews.com.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.