• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Меркел и Оланд призоваха за реформа на ЕС в управлението на еврото, бежанската криза и Шенген

Меркел и Оланд призоваха за реформа на ЕС в управлението на еврото, бежанската криза и Шенген

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд призоваха за нова реформа на ЕС в управлението на общата валута, бежанската криза и шенгенските граници. В съвместно изявление пред депутатите в ЕП в Страсбург те подкрепиха отдаването на повече правомощия на Европейската комисия и бързото прилагане на квотите за бежанци.

Голяма част от бежанците обаче променят дневният ред на Европа. Точно сега имаме нужда от повече Европа. Имаме, повече от всякога, нужда от смелост и единност. Германия и Франция са готови да обединят усилията си. Европейската комисия също показа готовност със своите редица предложения, които сме готови да изпълним. Европейският съвет също работи много интензивно да подобри отношенията си със страните, от които идват бежанците и страните, които са обект на транзит. Няма как поединично да намерим разрешение на кризата с бежанците. Трябва да се обединим и г-н Председател на Европейската комисия, благодаря ви, че вие лично се ангажирахте за обединението на силите. Само когато Европа е обединена ще може да действа затова да се противодейства на трафика на хора", заяви Меркел.

Промяна на договорите и подсилване на Еврозоната и Шенгенското пространство поиска френският държавен глава Франсоа Оланд: Франсоа Митеран беше казал, че национализмът означава война. Това предупреждение важи още. Дебатът днес е между утвърждаването на Европа и нейния край. Ако не отидем по-далеч, ще се върнем назад и ще предизвикаме края на европейския проект. Затова предлагам засилване на Европейския паричен съюз и Шенгенското пространство. Предлагам икономическият и паричен съюз, известен като Еврозона, да бъде консолидиран и подсилен цялостно. Да координираме политиките си, да спрем укриването на данъци, да се борим срещу социалния дъмпинг. Нужен е избор на институции които да управляват еврозоната, за да се спазват правилата от желаещите държави. Имаме нужда от засилване и на Шенгенската зона. Възстановяването на вътрешните граници би било трагична грешка. Друга грешка би било да се лъжем, че в сегашното си състояние Шенген може да посрещне огромния миграционен натиск. Помощта за държавите с външни граници минава през установяването на европейска гранична полиция".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.