• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

САЩ ще разположат изтребители F-35A в Европа

САЩ ще разположат изтребители F-35A в Европа

/КРОСС/ Американските ВВС за пръв път ще дислоцират своя изтребител-бомбардировач пето поколение F-35A в Европа през есента или лятото на тази година, съобщи ТАСС, позовавайки се на началника на Бойното командване на ВСС на САЩ ген. Герберт Карлайл.

Ген. Карлайл разказа, че летателните апарати на американските ВВС се готвят да бъдат разположени и в Азиатско-Тихоокеанския регион и в региона на Близкия Изток.

"Аз бих очаквал разгръщане в чужбина през пролетта-лятото. Европа, разбира се, е това място, където бихме искали да дислоцираме тези самолети. Затова и виждам, че това ще стане", подчерта военачалникът, коментирайки намеренията за прехвърляне не изтребителите-бомбардировачи в чужбина.

"Освен това, ние планираме да ги изпратим в Тихоокеанския регион. Имаме планове да ги изпратим в Близкия Изток в не толкова далечно бъдеще", заяви ген. Карлайл.

Той уточни, че подобно разполагане в Близкия Изток "няма да стане през т.г.". "Разгръщането в Близкия Изток не се явява нещо, което ще стане сега, то е планирано от няколко години", заяви генералът.

По думите му, Пентагонът започва да разполага в чужбина самолетите F-35A първоначално за "Европа, където ще бъдат разположени за много кратко време, а след това - в Тихоокеанския регион, където ще са по-продължително".

Освен това, възможно е тези самолети "точно обратното - да бъдат прехвърлени първо за кратко в Тихоокеанския регион", предположи ген. Карлайл. Както той отбеляза, докато в Министерството на отбраната на САЩ обмислят "много кратко разполагане в Европа и след това - по-мащабно дислоциране в Тихоокеанския регион".

Генералът не назова европейската страна, в която се предполага, че ще бъдат дислоцирани F-35A. Не каза и за това колко подобни изтребителя ще бъдат изпратени в Европа.

Карлайл потвърди, че в Близкия Изток F-35A се предполага, че ще участва в бойни операции. Същевременно той заяви, че предстоящото прехвърляне на тези самолети не бива да се разглежда от другите страни като демонстрация на сила.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Памперсиии...като моряците от Доналд Кук:)

28.02.2017 00:01:22

Анонимен

До Анонимния по-долу - анонимен глупак !!!

26.02.2017 03:48:26

ген. Карл Лайн

Ще ги разположим първо в Европа, за кратко, после в Азиатско-тихоокеанския район. Ама може първо в Азиатско-тихоокеанския район, а после в Европа?!? Ама и ние не знаем дали изобщо ще ги разположим...и къде...ама може и някъде в тия раони да ги разположим...а може и никъде да не ги разположим, че ядосаме ли Руската Мечка ще се омажеме пак с акита - което често ни се случва. Абе, я по-добре да питаме Путин дали ще разреши, че много се оакваме напоследък!

25.02.2017 22:16:37

Анонимен

Колкото повече - толкова по-голяма сигурност от руска агресия и окупация ! Завинаги с НАТО и САЩ !

25.02.2017 13:12:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.