• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ген. Кирчо Киров: Европа е тотално незащитена! Всички служби се движат на крачка след терористите

Ген. Кирчо Киров: Европа е тотално незащитена! Всички служби се движат на крачка след терористите

/КРОСС/- Как ще коментирате новия терористичен акт в Европа, този път в Мюнхен, ген. Киров?

- Това не е терористичен акт, това е терористична операция, добре подготвена и добре организирана. Това е почеркът на ИДИЛ? Това са или организации на клетки на "Ислямска държава", които са се самоорганизирали или са били организирани, преди нахлуването на бежанската вълна към Европа, или са хора, които са влезли по канала на бежанската вълна. Според мен извършителите на тази терористична операция са от този един милион мигранти, които навлязоха в Германия с бежанската вълна. Европол и други организации говореха, че между 500 и 600 подготвени бойци на ИДИЛ и на "Ал кайда" са влезли в Европа и се движат из Европа.

След терористичните атаки в Париж вие прогнозирахте, че следващият удар на ИДИЛ ще бъде в Мюнхен. Какво ви даде основание така да мислите?

- Бавария е най-развитата част на Германия и там бяха приети най-много бежанци. Там стандартът на живот е най-висок, там хората живеят най-спокойно и ударът върху спокойствието на тези хора причинява най-голяма болка.

Това означава, че Европа е абсолютно незащитима!

-Да, Европа е тотално незащитена! И аз не виждам на този етап как ще може да се противодейства, как би могла да се постигне по-висок резултат. Освен единствено и само с императивно засилване на сърудничеството между службите на отделните страни в рамките на ЕС. Но не съм оптимист по отношение на създаване на обща европейска служба за сигурност. Това е почти невъзможно. Сътрудничеството между службите се извършва на джентълментска основа. Немските служби, както всички останали, се движат на една крачка след терористите - защото в когото е инициативата, в него е упеха. Смисълът на разузнаването като професия е това, че то знае какво прави, а контаразузнаването се движи след него.

Всички служби вървят след ИДИЛ, така ли?

- Абсолютно! Това, което се случва, по начина на извършване, е с максимум постигане на целта - създаване на масов смут, създаване на паника, страх и ужас. Те го постигнаха със седем-осем изстрела и с няколко убити в центъра на най-мощната държава в Европа.

-Забелязвате ли, че методите им са различни - на едно място използват взрив, на друго - камион, на трето - стрелба.

-   Не забравяйте, че говорителят на ИДИЛ преди Рамазан призова всички мюсюлмани по света и всички привърженици на "Ислямска държава": "Убивайте ги където, както и с каквото можете!" Това е страшното. Това е ужасът!

- Ако Европа не беше приела бежанците, ако Меркел не беше ги посрещнала именно на гарата в Мюнхен с възгласи: "Идвайте! Ние сме готови да приемем един милион мигранти", тези терористични актове щяха ли да се случат?

-  Да, по някакъв начин щяха да се случат. Германия активно участва в операциите за ликвидацията на "Ислямска държава" и тя не можеше да остане встрани от полезрението на терористите. Тези нападения са част от отговорите на "Ислямска държава".

- Засега най-мнаго засегнати от терористични атаки са Франция, Белгия и Германия. Ще се разшири ли обхватът?

- Да, сега можем да очакваме терористични актове в Испания, Португалия, Великобритания. Но Германия беше най-податлива на базата на този един милион приети чужденци. Сега докато не се установи кои са реалните извършители, колко са, ние можем само хипотетично да говорим.

Източник: Епицентър.бг

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АБЕ ТОЗИ НАЛИ БЕШЕ ПОДСЪДИМ ЗА ОТКРАДВАНЕТО НА 5,000,000 ИЗСТРАДАНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВЧЕТА!!!! ВМЕСТО ДА ТРИЕ НАРОВЕТЕ В ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР СОФИЯ, ВИЕ МУ ДАВАТЕ ТРИБУНА, ЗА ДА НИ ДАВА УРОЦИ И СЪВЕТИ!?!?!?!?! СРАМ И ПОЗОР!!!!! БАТЕ БОЙКО, ДЕЙСТВАЙ С ТВЪРДА РЪКА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ТОВА ЩЕ ТИ КОСТВА ГЛАВАТА!!!!!

23.07.2016 21:30:33

Кирчо-Свирчо

Мнение на крадлив далавераджия на преклонна възраст? По-добре го питайте за ишиаса, ще получите по-достоверна информация.

23.07.2016 15:52:46

Кръц-пръц

Кирето краднал ли е с ДС-ГУце триперо безотчетни агентурни хонорари за несъществуващи агенти в ИДИЛ? И ДС-агеннтурна агенция "Фокус-мокус ДС-шменти капели Завадски" от затвора ли е взела "поетичното излияние" на Кирето?!

23.07.2016 15:14:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.