• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Станишев прави младежката гаранция червена линия на евроинституциите

Станишев прави младежката гаранция червена линия на евроинституциите

/КРОСС/ Младежката гаранция да стане червена линия на Европарламента, Еврокомисията и институциите на ЕС. Това предложи президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на Съвета на европейските социалисти в Прага. Само с представяне на реална алтернатива можем да се противопоставим на популистите и да покажем на хората, че можем да ги защитим, обясни Станишев.
Той обясни, че хората са гневни, защото Европа не предлага сигурност. Има сериозна нужда да защити Европа и ценностите й срещу екстремизма и радикализма, да гарантираме на хората достойни условия на труд и сигурност, допълни той. Не е важно да говорим само, но и да печелим избори, заяви премиерът на Словакия Роберт Фицо.
Според него това ще стане с по-добри доходи и условията на живот, защита на трудовите права. Ако не предложим модерни и атрактивни неща на хората, те ще бъдат привлечени от крайните екстремисти, които са атрактивни, заяви Фицо. Балансирането на стандарта между страните в Европа трябва да не е за сметка на развитите, а с вдигане стандарта на останалите, обясни той. Според премиера на Чехия Бохуслав Соботка, за да бъде подкрепен европейският проект, пенсиите и работните заплати трябва да отговарят на стандарта.
Той призова за повече действия в борбата с тероризма. Необходими са промени в Европа, за да се изправи срещу проблема с мигрантската криза, смята Соботка. Голямата разлика в заплатите между съседни страни като Чехия и Германия трябвало да бъде премахната, за да се чувстват сигурни хората.
Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел поиска човекът, а не финансовият капитал да е в центъра. Да гарантираме, че Европа ще остане социална, призова Габриел. Икономика, която да дава повече шансове за работа на младите, поиска Джереми Корбин, лидер на лейбъристите във Великобритания. Те са без работа, вместо да се обучават за лекари и учител, каза той. Това че гласувахме брекзит не значи, че не искаме да живеем в Европа и да спазваме ценностите на социална Европа, търговските отношения, екологичните стандарти, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.