• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Илияна Йотова: България трябва да защити своя интерес, а не да слуша началниците в Европа

Илияна Йотова: България трябва да защити своя интерес, а не да слуша началниците в Европа

/КРОСС/„Единствено ние с ген. Радев правим кампания, защото искаме да кажем на хората какви са нашите предложения. За разлика от други политически партии, ние не разчитаме на апаратни хватки, на търговия с влияние, на купен глас, на откраднати бюлетини. Ние искаме доверието на хората, защото предлагаме по-добрата програма на бъдещия президент и вицепрезидент", това каза Илияна Йотова пред препълнената зала на читалище „Братство" в Кюстендил.

По-рано в съботния ден заедно с Калоян Паргов, член на ИБ на БСП, който отговаря за кюстендилска област, присъстваха на фестивала "Балканска черга" в село Шишковци и взеха участие в събора в село Соволяно.

„Ние сме най-силната кандидат-президентска двойка. Погледнете профила на ген. Радев. А аз като човек, който вече доста години работи в Европа, мога да кажа, че за съжаление страната ни има много пропуснати ползи в последните години. В този доста размирен и опасен свят, България държи златната карта за много от процесите. Същевременно пред нас има огромната заплаха - да се превърнем в един огромен бежански лагер, да запазим стара Европа, но да не запазим себе си." - заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова в Кюстендил. Според нея трябва да имаме много точна позиция по отношение на нашия съсед Турция. „Ние не приемаме с лекота даденото обещание от министър-председателя за отпадане на визите на турски граждани. Ние искаме нов контакт и диалог с Русия и сме против санкциите. Ние искаме утре, когато се решават европейските политики, България да е защитила своя интерес, а не просто да слуша началниците в Европа. За толкова години в Европа разбрах едно - ако имаш аргументи, ако имаш кауза, всеки те слуша. Иначе ставаме провинция", категорична бе Йотова.

„Екипът ген. Радев - Илияна Йотова съчетава качествата и опит, които са необходими за пълноценното функциониране на президентската институция. Те са кандидатите на онези български граждани, които искат да има реално разделение на властите. Които са против срастването на една партия с държавата. Които са против обезличаването на президентската институция и превръщането й в придатък към правителството на Борисов" - това каза пред кюстендилци Калоян Паргов. „Държавният глава може и трябва да бъде зависим само и единствено от интересите на държавата и на нейните гражданите, противно на сегашния президент, характерен с небалансираното си и политически безотговорното поведение", категоричен е Паргов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.