• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нараства страхът от мигрантите в Европа

Нараства страхът от мигрантите в Европа

/КРОСС/Хора по целия свят започват да се чувстват все по-некомфортно заради нивата на имиграцията, които са много по-високи от когато и да било след Втората Световна война. Това показват резултатите от ново проучване на социологическа агенция „Ипсос", цитирани от Агенция „Франс прес".

Най-малко 6 от 10 души във Франция и Белгия, които преживяха джихадистки атаки, вярват, че имиграцията има негативен ефект.

Подобни са данните и в Русия, Унгария, а също и Италия, която трябва да се справи с огромен брой мигранти, бягащи от Близкия изток и Африка и търсейки нов начин на живот в Европа.

Като цяло 49 % от анкетираните в 22 страни заявяват, че има твърде много имигранти. 46 % чувстват, че имиграцията променя държавите им по начин, който не им харесва, се казва в съобщение на „Ипсос".

Проучването показва увеличение на броя на британците, които мислят, че имиграцията е била добра за страната. Те съставляват 35 % от запитаните, като се регистрира рязък ръст от 19 %, които са регистрирани през 2011 г.

И докато почти половината от анкетираните британци смятат, че има твърде много мигранти в страната, нивото е намаляло от преди пет години, когато са били 71 %.

Директорът на социологическата агенция за Франция казва, че снимките в медиите на мигранти и бежанци, пристигащи на бреговете на Европа, са засилили страховете от неконтролирана миграция в по-голямата част от Европа с ключовия въпрос относно способността им да се интегрират.

6 от 10 анкетирани казват, че са притеснени от терористите, представяйки се за бежанци. 4 на всеки 10 искат държавата им да затвори границите си изцяло.

Проучването е извършено в Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Унгария, Индия, Италия, Япония, Мексико, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Турция и САЩ. Анкетирани са общо 16 040 души.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Yordan

NATO da pazi vanshnite granici na ES a ne da provokira konflikt i. Migrantite dase ekspulsirat v Anglia i amerika,koito napraviha Arabskata prolet i invazii.

23.08.2016 11:18:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.