• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са вредили на Европа

Лавров: Опитите да се изолира Русия неведнъж са вредили на Европа

/КРОСС/ Историята показва, че опитите да се изолира Русия неведнъж са оказвали негативен ефект върху цяла Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на германско-руския форум "Потсдамски срещи", който се провежда в Москва.

"В същото време, когато Европа активно въвлича нашата страна в своите дела, това е съпроводено с дълги периоди на стабилност", каза още той, цитиран от ТАСС.

Лавров е категоричен, че последствията от политиката за запазването на разделителните линии в Европа се наблюдават и днес и на партньорството между ЕС и Русия се противопоставят някои западни държави.

"Някои наши стъпки по реализацията на мащабни инфраструктурни проекти, сред които в сферата на енергетиката като "Северен поток", са насочени към обезпачеването на устойчивото развитие на държавите в Европа", посочи още руският външен министър.

Той посочи още, че Москва активно е работила за премахването на визовите ограничения - "анахронизъм, който забавя развитието на търговско-инвестиционните и културните отношения".

"За съжаление нашето искрено желание да установим партньорсто не получава поддръжка от западните държави", каза още той.

Лавров посочи още, че връзките между Русия и Запада трябва да се подобрят, а Москва е готова да действа в това направление, допълва РИА Новости.

Според руския външен министър европейските държави трябва да се обединят и да осигурят достойното място на Европа в съвременния свят.

Източник: Инвеститор

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

срам и позор за великата световна сила,да се моли да не я изхвърлят

09.11.2016 01:58:46

Анонимен

партньоти от раша обяснете на другарите шумкари защо не искате да ви отделят от европа ,когато вие сами се отделяте БЕЗ да се съобразявате с никого само със вашите интереси и агресия А искате хората да ви приемат.ТОВА ОТ моята гледна точка е НЕ възможно .Върнете заграбеното ,извинете се ,платете за това и тогава може да се направи нещо , както вашият диктатотрсе обръща към САЩ с детските си желания да бъдат приети от САЩ и ЗАПАДА !Другари ПАРТНЪОРИ продължавайте да си межтаете!!!

09.11.2016 01:52:40

Анонимен

Те западняците не ходят в Москва комплексират се !

08.11.2016 22:33:22

Анонимен

Абе не го разбират в Европа този руски език. Ако европеец отиде в Русия, гледа като добиче и чака руснаците да му проговорят на някой западен език. Как да харесват руснаците.

08.11.2016 17:37:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.