• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бежанската криза изисква колективни решения, убеждават Цачева и Митов

Бежанската криза изисква колективни решения, убеждават Цачева и Митов

/КРОСС/Проблемът с мигрантите не е и не може да бъде смятан за проблем на една отделна държава. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на конференцията на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа на тема „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество". Защитата на нашите граници от незаконно преминаващи мигранти не противоречи на принципите на демокрацията и върховенството на закона, подчерта още тя.

Цачева подчерта още, че част от нашите граници са и външни граници на ЕС.

Затова и проблемът с мигрантската вълна не е само проблем на една държава. Доверието помежду ни прави възможно единодействието, изтъкна парламентарният шеф. Затова и по думите й сме завещали на Европа завета „Съединението прави силата".

Външният министър Даниел Митов също подчерта, че мигрантската криза е най-голямото предизвикателство пред отделните държави и Европа. Последиците й са дългосрочни и засягат цялостното бъдещо развитие на Европа, убеден е първият ни дипломат.

Кризата изисква колективни решения, смята външният ни министър. Решаващо за бежанския проблем било сътрудничеството с Турция. По мнението на Митов възстановяването на Сирия е не по-малко важно от усилията за спиране на бойните действия. Стана ясно още от изказването му, че страната ни приветства трансформацията на Frontex.

Също така важна била и политиката по реадмисия, за да се връщат мигрантите, които нямат основание да останат в Европа в страните им. Европейските граждани изискват да си върнем контрола върху събитията, категоричен е Даниел Митов. Не можем да си позволим да търсим временни решения, смята още първият ни дипломат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.